Zondag 1 zet belangrijke stap richting lijfsbehoud

Advertentie

Ouderkerk doet goede zaken in nacompetitie en wint vrij eenvoudig van Zaandijk met 3-0

Zondag was het dan zover voor Ouderkerk, de eerste (van de twee) wedstrijd stond op het programma thuis tegen Zaandijk voor lijfsbehoud in de zondag 3e klasse C.
Op deze bloedhete zondag was winst wel heel wenselijk om direct goede zaken te doen. Het aantal supporters viel tegen, mede door het lange weekend, geplande vakanties en de zinderende hitte. Desondanks traden de mannen van Lex van der Horst fris aan de start. Direct werd druk gezet op Zaandijk en na 4 minuten spelen was het via een corner van Mitchel Melissen, de goed spelende Jelle van Barneveld die koppend eenvoudig de 1-0 aantekende. Een goede opsteker!
In de 13e minuut was het Gido Andriessen die aan de noodrem moest trekken en terecht geel kreeg. Hiermee moet hij de volgende wedstrijd helaas missen. 5 Minuten later was het Sander Couperus die via een counter uitbrak, hij verzuimde echter de bal af te spelen op de vrijstaande Melissen, waarna hij de bal naast het doel schoof. Hiermee had de wedstrijd vroegtijdig op slot gezet kunnen worden.
Na een half uur spelen belandde er nog een kopbal van Wouter Roosjen op de lat. De rust werd ingegaan met een 1-0 voorsprong. Een terechte stand, gezien het matige spel van Zaandijk en de weinige kansen die zij creëerden.
Al 5 minuten na rust schoot de doorgebroken Jelle van Barneveld net naast. Een paar minuten later verkeek de keeper van Zaandijk zich op een bal en veroorzaakte bijna een doelpunt, maar de stand bleef nog steeds steken op 1-0. Door deze stand werd het in de 57e minuut nog zeer spannend voor het Ouderkerkse doel. Zaandijk had de bal voor het intikken, maar de weg naar het doel werd versperd door Thijs de Dood. Diezelfde de Dood wist 3 minuten later dan ook nog de wedstrijd definitief op slot te gooien, door de bal in te tikken na een terug gelegde bal op zijn voet.
10 minuten voor tijd vonden er nog enkele wissels plaats en in de 90e minuut was het wederom de Dood die na een vrije trap de bal fraai inkopte. Hiermee kwam de eindstand op 3-0. Na de wedstrijd werden er nog (volgens de vooraf bepaalde KNVB regels) strafschoppen genomen die tevens gewonnen werden door Ouderkerk. In deze serie wist ook hier René de Jong 2 strafschoppen te stoppen. De strafschoppenserie deed er overigens niet meer toe, want een gelijke eindstand in deze poule is immers niet meer mogelijk.
Tweede Pinksterdag wordt afgereisd naar Winkel in de kop van Noord-Holland. Indien Ouderkerk deze wedstrijd gelijk speelt of wint, dan is daarmee een plek in de 3e klasse veilig gesteld. Iets wat Ouderkerk aan zijn stand is verplicht, want degradatie naar de 4e klasse zou Ouderkerk onwaardig zijn.
Na afloop werden de spelers van het jaar bekend gemaakt op het gezellige plein voor de kantine. Hieronder de terechte ranking van een woelig seizoen;
1) Keeper René de Jong
2) Mitchel Melissen