Zondag 1 zakt bij Jaap Edenbaan door het ijs

Dinsdag 15 september moest voor de beker worden ingehaald op het fraaie complex van WV-HEDW naast de Jaap Edenbaan in Watergraafsmeer. Dat duel werd eerder afgelast wegens een corona-geval bij de tegenstander.

De aanhef zegt op zich al genoeg. Het was van ons vlaggenschip dit keer niet best. Zagen we vorige week tegen Achilles’22 nog een fris en fruitig Ouderkerk. Dit keer lag er een zekere gezapigheid over het team. Misschien was de gedachte wel: “dit varkentje wassen we tegen deze vierde klasser zondag wel even”. Het vertoonde spel was slordig waardoor vlotlopende combinaties er ook nauwelijks inzaten.

Wel zag je dat onze spelers over het algemeen technisch wat meer in hun mars hadden dan de tegenstander, maar daarmee alleen red je het niet. De tegenstander had er duidelijk meer zin in.

Het werd uiteindelijk toch een knotsgekke wedstrijd. Met nog een kwartier te spelen was de stand 3-1 in het voordeel van WV-HEDW en leek er voor hen geen vuiltje aan de lucht. Daarop wisselde men van keeper. Deze stond nog geen tien tellen in het doel of hij kon al vissen. En het werd voor deze invaller-goalie nog erger, want in dezelfde minuut (!) was het opnieuw raak. Tot dan had hij nog niet één keer de bal aangeraakt. Wij mochten met deze gelijke stand de handen dichtknijpen, maar tijd om daarvan te genieten was er niet, want in de daarop volgende minuut scoorde WV-HEDW opnieuw (4-3). Drie doelpunten dus in slechts drie minuten! Uiteindelijk kwam voor onze jongens toch alles nog op z’n pootjes terecht, want in de 89e minuut ging de invaller-goalie van WV-HEDW opnieuw schromelijk in de fout. Hij treuzelde en verspeelde op knullige wijze de bal aan Mitchel Melissen, die daarmee wel raad wist. Eindstand 4-4 en daarmede ziet de poule er tot nu toe als volgt uit:

Gespeeld                   Punten                   Doelsaldo

Alliance’22                     3                                 6                              2

WV-HEDW                    3                                 4                              6

Ouderkerk                      2                                  4                              4

AFC IJburg                    2                                 0                               -12

Volgende week dinsdag (22/9) gaan we nog op bezoek bij AFC IJburg en kunnen we bij winst de koppositie pakken.

Rob van ‘t Veer