Zeer sterk collectief wint van Wijk aan Zee

Een waslijst aan mutaties door vakantie, s en blessures daar moest het duo v/d Horst en Pasteuning zich over buigen om een team neer te zetten voor de uitwedstrijd tegen Wijk aan Zee.

De tegenstander absoluut geen hoogvlieger, maar dat zijn juist de elementen waardoor het mis kan gaan en je zomaar met een kater van het veld stapt.

Maar niets van dit was deze zondag het geval, Ouderkerk lag een goede pot voetbal op de grasmat en ging met een ruime overwinning terug naar huis.

De eerste helft was het de thuisploeg die in het eerste kwartier de verdediging van Ouderkerk onder druk zette maar moest wachten tot de 30e minuut voordat zij echt gevaarlijk konden worden door een bal op de lat te schieten en in de scrimmage binnen de 16 de bal niet in het doel kregen gewerkt.

Datzelfde gold voor Ouderkerk in de 35e minuut toen er uit een vrije trap ook een scrimmage binnen de 16 geen resultaat opleverde, 5 minuten later was het Remy van Luijn die Ouderkerk op een 0-1 zette met een spitsen goal ( intikkertje) uit een voorgetrokken bal.

De tweede helft zette Ouderkerk orde op zaken en was het Paul Hilbink in de 55e minuut, daarna een eigen doelpunt in de 65e minuut, Mitchel Melissen deed ook een duit in het zakje door in de 67e minuut de 0-4 op het bord te zetten, Sander Couperus mocht de 0-5 voor zijn rekening nemen in de 85e minuut, 2minuten later was het ingevallen Roy Lagrouw die volgens de goed leidende scheidsrechter een speler onderuit haalde en zo een penalty veroorzaakte welke door de spits van de thuisploeg werd verzilverd.

Tenslotte was het wederom van Luijn die de eindstand van 1-6 op het bord zette en zichzelf een dienst bewees door 2x te scoren na wekenlang droog te hebben gestaan.

Het collectief was sterk, iedereen haalde een dikke voldoende vooral door het harde werken en goede voetbal, voor de kenners was het dan ook zeer moeilijk om de speler van de week te kiezen, uiteindelijk is het dan Mitchel Melissen geworden die na een mindere periode weer op zijn oude niveau komt.

Er was 1 speler die ontzettend baalde namelijk keeper Rene de Jong, die de penalty had moeten stoppen en zo met de 0 terug kon keren naar Ouderkerk maar zoals hij zelf verklaarde: ik zat er nog aan, balen dit hoor?:

Aanstaande zondag eerste paasdag ( hoe verzint de bond het ) komt Schoten op bezoek om 14.00 uur.

Herman van Luijn.