Zaterdag 5

Zaterdag 5 wint ook lastige uitwedstrijd overtuigend

Afgelopen zaterdag was het net eventjes iets vroeger dan gebruikelijk want al om 12.15 meldden de helden van de velden zich op het sportpark Olympiaplein voor de uitwedstrijd tegen Swift. De enigszins vroege starttijd kwam het speld van de Ouderkerkers zeker niet ten goede, dat in de openingsfase erg rommelig speelde. Uit een mooie voorzet vanaf rechts was het wederom Philip die Ouderkerk over het dooie punt heen hielp. Met een krachtige kopbal, en zijn derde van het seizoen, passeerde hij de Swift goalie: 0-1. Ondanks de voorsprong bleef Ouderkerk moeite houden met Swift en haar zeer bewegelijke middenveld. Ouderkerk, dat op weg leek naar een 0-1 ruststand, werd vervolgens enegzins benadeeld door de, verder zeer goed fluitende, leidsman. Waardoor Swift uit een zeer makkelijk gegeven strafschop de 1-1 ruststand bepaalde.

Wederom een donderspeech van de altijd fanatieke coach RoG: KIJK NAAR JEZELF, KIJK NAAR ELKAAR, KIJK NAAR HEM! Deze verwarrende woorden leken direct effect te sorteren. Waardoor het tijd was voor iets heel bijzonders: Beuk schoot voor het eerst sinds de strenge winter van ’98 weer eens een bal tegen de touwen. Een pracht goal, waar werkelijk alles op de centimeter nauwkeurig leek te passen. Het hele team hoopt van harte dat dit het startsein is voor de doelpunten regen die de spits al jaren beloofd, duimen maar! Nog geen 5 minuten later konden de mannen weer opnieuw beginnen. Onoplettendheid en miscommunicatie achterin betekende direct de 2-2. Vervolgens was het Rick die uitblonk met een geweldige bal over de defensie van Swift, zo in de voeten bij Boy. Met dit buitenkansje wist de in geweldige vorm verkerende buitenspeler wel raad: 1-2.

Na de 2-3 was het dan tijd voor het echte hoogtepunt van deze verder niet zo heel erg boeiende wedstrijd. Mike veroverde zelf de bal rond de middenlijn, draaide om, aarzelde niet en schoot de bal van ca. 40 meter prachtig in het kruis. Daarmee schoot Mike ook alweer zijn 4e treffer in 4 wedstrijden tegen de touwen.

Na 5 speelrondes staat de Zaterdag 5 zodoende bovenaan met 15 punten en een doelsaldo van +16! Aanstaande zaterdag spelen de mannen thuis tegen RAP om 14.30. Uiteraard bent u weer van harte welkom om te komen genieten van dit schouwspel. Lukt het toch niet om hier bij te zijn? Volg deze legendes in wording dan via het officiële Instagram account: @svozaterdagvijf.