Zaterdag 5

De zaterdag 5 vergroot de afstand met enige overgebleven concurrent ASV Arsenal

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover, een directe confrontatie tussen de twee titelkandidaten Ouderkerk en Arsenal. Waar de Ouderkerkers de winterstop goed uitkwamen door met 0-5 van RAP te winnen, hadden de spelers van Arsenal hun voorsprong uit handen gegeven en bleven verslagen achter in Watergraafsmeer (4-3). Hierdoor kunnen de mannen van Ro-G Beats de tegenstander op 5 punten zetten in een 6-punten wedstrijd.

We verzamelen vroeg en genieten van een heerlijke lunch van onze trouwste supporter Marco, waarvoor dank! Eenmaal verzadigd beginnen we aan de warming-up en maken ons klaar voor de wedstrijd op het tweede veld. Na het eerste fluitsignaal blijkt al snel dat Arsenal niet gekomen is om het kampioenschap te verspelen en is voetballend eigenlijk de bovenliggende partij. Na een aantal kansen en goed keeperswerk van Rickert is het verrassend Ouderkerk dat op voorsprong komt. Via een mooie combinatie wordt Marthijn gevonden die de bal hard en laag voorgeeft waarna Beuk er met de hak, achter zijn standbeen 1-0 van maakt.

Het spelbeeld blijft onveranderd en Ouderkerk heeft het zwaar tegen de bezoekers uit Amsterdam. Maar dan, het bekende recept: er wordt een corner genomen en Philip scoort. Ditmaal niet met het hoofd, maar met de binnenkant van zijn rechtervoet. Rust, 2-0.

De tweede helft was voetbal-technisch niet om over naar huis te schrijven maar de mannen van het vijfde hebben gevochten als leeuwen en een overwinning uit het vuur gesleept. Het werd nog eventjes spannend doordat een Arsenal middenvelder in de 70e minuut Rick wist te passeren met een wereldgoal, maar echte kansen kregen de bezoekers niet meer.

Voor diegene die dit gemist hebben, we spelen aanstaande zaterdag weer thuis, om 14.30. Uiteraard bent u weer van harte welkom om te komen genieten van dit schouwspel. Lukt het toch niet om hier bij te zijn? Volg deze legendes in wording dan via het officiële Instagram account: @svozaterdagvijf