Zaterdag 3 bekert door na gelijkspel

De derde en laatste tegenstander van de beker poule stond op het programma: Swift. Op het Olympiaplein zijn al jaren lang mooie duels te zien tussen Sv Ouderkerk en Swift, dus dit beloofd wat.

Een steekpass van Luuk zorgde ervoor dat VT naar binnen kon snijden richting de goal en kon scoren. 0-1! Ouderkerk had in de beginfase van de wedstrijd moeite met het uitverdedigen van de corners van swift en dit resulteerde uiteindelijk ook in een tegendoelpunt 1-1. De 2e helft begon Ouderkerk slap en Swift begon beter te voetballen. Een tackel in de 16 meter van ons centrale duo (die de bal raakten) maar volgens de scheids ook de man – resulteerde in een strafschop voor Swift. 1-2. Tycho veroverde de bal en speelde hem op Tanker die door kon lopen en een voorzet kon geven. VT stond vrij voor de goal en na een goede aanname schoof hij deze binnen. 2-2!

Bij de derde goal was VT ook betrokken die de bal naar voren trapte waar Luuk aka El Zebra scherp op reageerde en zo 1 op 1 kwam. 2-3!

Echter in de 80e minuut werd er een steekpass gegeven op de spits van swift die alleen Jimsta nog voor zich had. Jimsta was te laat en deed wat hij moest doen.. de scheids moest hier zijn rode kaart trekken. Spliffet verving Jimsta op de goal, maar de vrije trap kon niet gepakt worden (hij zat er wel nog aan) 3-3.

3-3 was ook de eindstand. Ouderkerk had genoeg aan een gelijkspel en bekert door! En natuurlijk werd de 3e helft wel gewonnen 😉

Volgende week gaat de competitie van start en staat AFC op het programma.

Wij zien jullie daar!

Stijn Pocerattu