WINST VOOR SV OUDERKERK O23

Met een heel jeugdige selectie samengesteld uit O19 en Selectie sv Ouderkerk-talenten werd gisterenavond koers gezet richting Buik Slotermeer om daar tegen de talenten van het ambitieuze De Volewijckers van o.a. Andries Jonker te spelen in poule A van de midweekse Stichting Jongsenioren Competitie. Ouderkerk O23 legde een puike eerste helft op de mat. De score werd door een iet wat gelukkig doelpunt in Blauwwit voordeel geopend om vervolgens prima gegroepeerd via zelfverzekerd combinatie spel de wil in de eerste helft aan de best aalvlugge tegenstander op te leggen. Onder 23 voetbalde zich op een heel knappe manier naar een 1-3 voorsprong bij rust. De Volewijckers had best een paar aardige kansen. De ploeg verviel echter te vaak in langdurig breien met passes over de breedte van het veld om de openingen in de diepte trachten te vinden. Dat haalde het tempo uit hun spel en het gaf sv Ouderkerk de gelegenheid het spel meer en meer te domineren.

Na rust trok De Volewijckers het initiatief naar zich toe door hoog druk te zetten. Het vroege fanatieke afjagen van de verdediging in de opbouw bracht sv Ouderkerk het eerste kwartier zichtbaar in de problemen. De Volewijckers bracht dan ook conform het spelbeeld de spanning terug in de wedstrijd met de op dat moment verdiende aansluitingstreffer. De opvolgende wissels aan Ouderkerkse zijde herstelden het evenwicht in het team en in de wedstrijd. Met name via het middenveld nam sv Ouderkerk het initiatief geleidelijk weer over. Vooral de laatste 20 minuten toonden de Blauwwitten zich uiterst effectief in de afronding als resultante van snel uitgevoerde uitvallen over slechts enkele schijven. De meegereisde Ouderkerkse aanhang werd door de bevlogen O23 spelers getrakteerd op een mooie en verdiende 3-6 winstpartij. Felicitaties en dank richting de O23 spelers en staf voor deze aantrekkelijke pot voetbal. Op naar de volgende wedstrijd in januari 2020!