WEER EEN LEKKERE OVERWINNING VAN SVO JO11-2

WEER EEN LEKKERE OVERWINNING VAN SVO JO11-2

Op een iets schappelijkere tijd dan vorige week, was het plezier in de kleedkamer positief te noemen. De mannen en dame van JO11-2 zitten lekker in hun vel en begint steeds meer een echt hecht team te worden. Helaas was Pavan er vandaag niet bij, maar die zien we volgende week gewoon weer op de voetbalvelden! Mede door de toewijding van coach Mats wil iedereen voor elkaar vechten en Mats geeft deze gezellige groep spelinzicht, toewijding, tactische voorsprong en vooral plezier. Als het team op het veld begint met inlopen, komen ze erachter dat Abcoude JO11-4M een geheel meiden team is, die zeer professioneel overkomen. Stipt half elf fluit de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd.

Na wat aftasten van beide kanten is al snel duidelijk dat SVO maar een ding wil, en dan is pressen en zo snel mogelijk een goal maken. Met verschillende schoten op de goal van Abcoude is de toon gezet. Achterin staat het weer als vanouds strak en als Rijk de bal verovert en in de omschakeling met een lange pass Cis weet te bereiken, kapt Cis zijn tegenstander uit, en scoort met een perfecte, op gevoel geplaatste lob. 1-0 SVO!

De spanning is er enigszins af maar SVO wilt meer. Vanuit achteruit, waar Rocco zijn mannetje staat wordt de druk opgevoerd de duels worden feller, waardoor beide ploegen vrije trappen krijgen. Prachtige combinaties, tikkie-takkie voetbal, het is een genot om naar te kijken tot Abcoude het genoeg vindt. Een overtreding net over de middenlijn. Waar de afspraak is dat Cis de vrijetrappen neemt rond de goal, grijpt trainer Mats in, stuur Cis richting de goal en laat Luca de vrijetrap nemen. En op de manier waarop Luca de aanloop neemt zal het wel eens een schot op goal kunnen worden. En ferme stappen neemt Luca de vrijetrap en met een streep op goal, waar de keepster de bal nog heel even aanraakt, vliegt de bal in de kruising. Wat een goal!! 2-0 SVO

Het spel gaat nu lekker, en op het middenveld is SVO de baas! Devran zakt soms in en Lucas weet de mannen aan de zijkanten netjes te vinden. Zo wordt Teun aangespeelt en weet de achterlijn te halen. Hij speelt de bal terug en Thijs neemt de bal aan, speelt zich vrij en kan op goal schieten. 3-0 SVO RUST!

In de rust is het plezier daar, maar Marieke spreekt haar team aan dat ze nog niet gewonnen hebben, en met een goede yell gaan ze verder.
3-0 voor geeft vleugels, maar ook ruimtes. En het verdedigen als team zakt een beetje in. De kansen voor Abcoude nemen toe en SVO laat Abcoude meer en meer voetballen, en dat is nou juist wat je tegen de meiden van Abcoude niet moet doen. Meer en meer pressie op de goal en een tegendoelpunt. 3-1. Oke… SVO is weer wakker en begint weer aan een nieuw offensief. Even de puntjes weer op de I en gaan! Gelukkig weten ze het gevoel weer terug te krijgen en de mensen langs de kant zien SVO weer met bravoure spelen. Harde duels maar wel fair!

Nu doorknallen. En Devran, die netjes teruggezakt is, pikt de bal op, geeft de bal mee met Rocco, die passed de bal naar Teun en Teun kapt, en lobt de bal prachtig over de keepster! 4-1 SVO! Kijk dat is lekker, maar de koek is nog niet op! SVO wilt meer en door de strakke verdediging van Rijk, Luca en Cis, lukt het Abcoude niet te scoren. Vlak voor tijd neemt Lucas over en weet Devran te bereiken. Devram speelt zijn tegenstander met een panna uit en passed de bal naar Rocco. Rocco neemt aan en met een doffe dreun scoort hij de 5-1.

Weer een overwinning van JO11-2, wat betekent dat ze strak op de tweede plaatst blijven staan in de beker. Weesp wint namelijk vandaag ook met 5-1 van AS’80. Volgende week is de topper uit tegen Weesp! Zorg dat je komt kijken, want het is zeker de moeite waard deze toppers te zien strijden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *