Wedstrijdverslag SVO O23 – ZGSOWMS O23

WINST SV OUDERKERK O23 IN MIDWEEK TALENTENCOMPETIE

De winterstop zit er weer op en alle voetbalcompetities barsten weer los. sv Ouderkerk Onder 23 had de primeur in 2020 en startte hun midweek Stichting Jongsenioren Competitie(JSC) tegen het altijd voetbalvaardige ZGSOWMS O23. Een interessant affiche en het opgekomen publiek kreeg aanvankelijk ook een attractieve pot voetbal voorgeschoteld door 2 aanvallend ingestelde ploegen van talenten. SV Ouderkerk dat goed gegroepeerd speelde in de eerste helft met linies kort op elkaar en die tegenstander ZGSOWMS lieten opbouwen tot net voor de middenlijn. Eenmaal in dat gebied werd de in balbezit zijnde tegenstander onder druk gezet. Het moet gezegd dat ZGSOWMS zeker gedurende het eerste half uur van de wedstrijd zich slim onder deze druk uitspeelde met of slimme steekpasjes door het centrum of diepe crossballen over de vleugels achter de Ouderkerkse verdediging. Met name deze linie had het lastig en de handen vol aan de uiterst behendige nummer 10 van de tegenstander. Ouderkerk had overigens een prima antwoord via heel snelle uitvallen opgezet vanuit het midden en vervolgens over de zijkanten waarbij de inlopende Ouderkerkers via de voorzet of de afvallende bal met schoten zeer venijnig bleken voor de ZGSOWMS-goalie en verdediging. Kortom twee ploegen met spelsystemen die aan elkaar gewaagd bleken. Ouderkerk opende de score na een kwartier maar kon helaas maar kort genieten van die voorsprong omdat het binnen 5 minuten alweer gelijk was. Dat de Ouderkerkse spitsen op scherp stonden lieten zij blijken door hun ploeg voor rust via de kortste weg naar het doel op een 3-1 voorsprong te zetten. Zoals eerder gezegd was de scherpte achterin bij blauwwit een puntje van aandacht hetgeen in de laatste minuut voor rust resulteerde in de aansluittreffer van ZGSOWMS. Zo stond na 45 minuten de 3-2 in het voordeel van SV Ouderkerk op het scorebord. Na rust bij aanvang in de 2e helft een vergelijkbaar spelbeeld met op en neergaand aanvalsspel van beide teams. Optisch misschien een wat verzorgder spelend en speelser ZGSOWMS tegen een loerend en scherp SV Ouderkerk. Na 6 minuten dan een juweel van een doelpunt van Tom Straver die vanaf net over de middenlijn de attent meevoetballende ZGSOWMS-keeper met een prachtige boogbal wist te verschalken en zo de 4-2 voor sv Ouderkerk liet noteren. Dit was enkele tegenstanders te veel en die konden deze sportieve tegenslag niet verwerken. Het resulteerde in onderling schelden en het verbaal afreageren van frustratie(s) op het arbitrale trio. Dat laatste betrof het veelvuldig vlaggen en fluiten voor buitenspel dat – zichtbaar en onderkend voor/door het aanwezige publiek van de thuisploeg en bezoekers – door toedoen van twee bij rust ingevallen ZGSOWMS-aanvallers zelf werd veroorzaakt door veelvuldig verkeerd positie kiezen. Na 20 minuten verloor helaas een van de tegenstander zijn zelfbeheersing door zich luid en duidelijk in grove taal te uiten richting de scheidsrechter. Die had geen andere keus dan de speler met rood van het veld te sturen. Deze beslissing werd door enkele spelers en de coach van de tegenstander niet geaccepteerd. Met een beroep op het JSC-reglement werd tot verbazing van het arbitrale trio en staf van sv Ouderkerk een wisselspeler ingebracht voor de uitgesloten speler en ging ZGSOWMS gewoon door met 11 man. Ter voorkoming van verdere escalatie werd weliswaar onder protest van sv Ouderkerk stoïcijns doorgevoetbald hetgeen uiteindelijk een kwartier voor tijd de eindstand van 5-3 voor SV Ouderkerk betekende. Met eigenlijk nog 3 minuten te gaan besloot de scheidsrechter op basis van de onaangename situatie en sfeer in het veld de wedstrijd voortijdig te beëindigen. Zo kende de aanvankelijk zeer aantrekkelijke pot voetbal een wat spijtig en rommelig einde. Tijd doet bedaren en uiteindelijk verliep alles verder ordelijk. Op naar 11 en 18 februari waar respectievelijk Wooter Academy (thuis) en Olympia Haarlem de tegenstanders zullen zijn.