Wedstrijdverslag SVO JO13-2 – Fortius JO13-2

JO13-2 – Fortius JO13-2, een nipte nederlaag …….

Op deze koude herfstochtend treden onze mannen van JO13-2 tegen Fortius JO13-2. Ze weten zich gesteund door een grote groep ouders, die elkaar warm houden met warme koffie en door dicht tegen elkaar aan te staan. Ouderkerk zet met Nick, Morris en Tijn in de aanval direct druk. Het middenveld met Roemer, Victor en Mike voedt de aanvallers met scherpe steek-passes. Eén van die mooie passes komt van de voeten van Victor en bereikt Nick. Nick gaat in sneltreinvaart op het doel af maar wordt in het strafschopgebied neergehaald. Penalty! Morris is de aangewezen man. hij schiet de pingel onberispelijk in het doel, maar de strafschop moet opnieuw! Morris was te gretig en schoot te vroeg. Nogmaals legt Morris de bal op de stip en neemt hij een aanloop. Weer schiet Morris koel door het midden. De keeper kiest een hoek en houdt de bal dus weer niet. 1-0! Ondanks de achterstand wordt Fortius steeds weer gevaarlijk. Het is pompen of verzuipen voor de verdediging met Wessel, Bram, Matthijs en Reau en de 1-1 valt. Luke gaat wisselen en brengt vers bloed met Dylan, Zinedine en Timo. De druk van Ouderkerk neemt weer toe. Dylan voert een correct sliding uit, Zinedine neemt goed over en wordt op een mooie plek neergehaald. Victor mag aanleggen voor een vrije trap die helaas op de paal belandt. Balen! Fortius komt net iets beter uit de kleedkamer dan Ouderkerk. Toch lijkt alles onder controle. Bram zet de tegenstander steeds weer goed van de bal. Wessel blijft steeds goed naar de bal kijken en maakt de aanval van Fortius gek. En dan hebben we altijd Miguel nog! Helaas gaat het toch nog mis: na een scrimmage voor het doel van onze jongens ploft de bal toch nog tegen het net: 1-2. In de slotfase heeft Ouderkerk nog een paar kansen. Een schot van Timo wordt net gekeerd en een foutje van de keeper van Fortius wordt bijna afgestraft door Zinedine. Maar het mag niet meer baten. Ouderkerk verliest de wedstrijd. Mannen, goed jullie best gedaan en goed gewerkt. Toch een paar tips van de stuurlui langs de kant: – speel de bal eerder over: na twee of drie pingels afspelen – praat meer en roep elkaar als je de bal gaat inspelen – laat de bal meer rollen en zoek een makkelijke oplossing, dan hoef je zelf ook minder te lopen. Op naar Roda!