Vrijwilligsters van de maand

Vrijwilligsters van de maand, COLINDA, ANNELIES EN KELLY

De vaste keukenploeg van sv Ouderkerk

Colinda werkt  bij Van Barneveld Culinair, Annelies is huisvrouw en vrijwilligster op de basisschool in de Nes. Kelly staat als leerkracht voor groep 4 in Amstelveen op de Michiel de Ruijterschool en is inmiddels de derde generatie Leurs die zich inzet voor de vereniging.

Hoelang staan jullie in deze samenstelling?

Het zal denken wij toch gauw 9  jaar zijn dat wij de keukenploeg vormen, wij staan vast 2x in de maand waarvan 1x met meester-bakker Remco Feitsma onze topfrituurder.

Annelies en Colinda stonden al bij NEA in de keuken, Kelly heeft zich aangesloten toen zij door een blessure niet meer mocht voetballen.

Hoe zijn de taken verdeeld?

Colinda opent elke zaterdag en zondag ze is dan om 8 uur aanwezig om uitleg te geven aan de vrijwilligers die de keuken en de bar bezetten. Op zaterdag zijn dat veelal de ouders van de voetballende kinderen, als zij op zaterdag niet kan door andere werkzaamheden  neemt Gerard v/d Val het van haar over.

Kelly is voor de frituur, die staat het liefst te bakken Colinda en Annelies bedienen de klanten en doen hand en spandiensten.

Jullie staan ook bij evenementen en bij het Persijntoernooi

Het Persijntoernooi is wel het hoogtepunt daar staan we van ‘s morgens 9uur tot ‘s avonds laat we gaan als laatste weg. Ver van tevoren gaan we om de tafel zitten om te kijken wat we in moeten kopen, broodjes, kroketten etc. er komt gigantisch veel voor kijken om zo’n dag vlotjes te laten verlopen. Verder doen we de nieuwjaarsreceptie, vrijwilligersavond,  eigenlijk bij alle grote evenementen zijn wij aanwezig.

Altijd vrijwilliger geweest?

Colinda en Annelies hebben natuurlijk bij NEA ook hun sporen verdient, zo hebben zij onder andere jeugdkampen georganiseerd. Met name de kampen op Texel en in Hengelo sprongen eruit, daar hebben ze veel plezier aan beleeft.

Zien jullie het eetpatroon veranderen

Dat zien wij niet direct de hoofdmoot blijft toch het bakje patat en de kroket. We proberen wel af en toe broodjes gezond, broodje tartaar e.d. maar dat moeten we dan zelf van tevoren maken en daar moet je tijd voor hebben. Af en toe hebben we in de winter erwtensoep en dat loopt ook goed maar ook dat moeten we zelf maken. Zaterdags zien we dat er ook wel fruit verkocht wordt, maar op zondag is de keus tussen een appel of broodje bal gauw gemaakt.

Tegenwoordig hot item het milieu hoe is het in de keuken?

Als het plastic op is gaan we waarschijnlijk over naar kartonnen bakjes er zijn nu al milieuvriendelijke rietjes en houten roerstaafjes voor in de koffie en thee. De vraag om de patat in een ouderwetse puntzak te doen, gaat niet gebeuren de mensen willen hun bakje patat neerzetten. Er staat in de keuken een container waar al het plastic in gedeponeerd wordt en later in het seizoen komen er buiten kokers te staan waar vooral bij evenementen de plastic bierglazen in gedaan kunnen worden. Zo werken we als vereniging ook mee aan het scheiden van afval.

Wat willen jullie nog meer veranderd zien?

Ja dat is niet zo moeilijk we schreeuwen natuurlijk om vrijwilligers, het is juist zo leuk om een paar uurtjes in de keuken te staan en als er wat meer mensen zich aanmelden dan sta je eens in de zoveel weken. Maar het is een maatschappelijk probleem om wat van je vrije tijd zo in te vullen dat je wat voor een vereniging kan betekenen.

In de toekomst meer pinnen/minder contant

Annelies, ik ben eens rond gaan bellen naar andere verenigingen en laatst bij Geinburgia ben ik ook even na gaan vragen hoe zij dat doen. Bij sv Weesp is geen contant geld meer aanwezig daar heeft de vereniging alle clubs in de omgeving en alle bezoekende clubs geïnformeerd dat er alleen maar met de pin betaald kan worden. Bij Geinburgia hebben zij nog een kleine geldvoorraad, vooral voor de jeugdwedstrijden. Daar vertelden ze dat ze  voorheen elke week naar de bank moesten om te storten. Nu met dit systeem 1 keer in de maand. Of het betalen met de pin de vereniging geld kost kon men mij nog niet vertellen. Bij Weesp werken zij met een ledenpas die je via een zuil kunt opwaarderen. Maar in de toekomst zullen we er bij sv Ouderkerk er ook niet meer omheen kunnen .

We hebben nog steeds veel plezier in het werk wat we doen voor de club en hopen in deze samenstelling nog een tijdje door te gaan.

Volgende vrijwilliger Michel Jansen.

Herman van Luijn