Vrijwilligers in het zonnetje

Advertentie

Met veel plezier heb ik dit seizoen 5 prominente medewerkers van sv Ouderkerk door middel van een interview in het zonnetje gezet. Allen kregen de titel: vrijwilliger van de maand:

De eerste vrijwilliger was in november Rinus Weijgertse de huiswasbaas van Ouderkerk, Rinus heeft intussen een vaste hulp erbij gekregen n.l. Gerard van Dijk, en is ook nog steeds blij met Marha Floor die af en toe invalt. Ondanks zijn 81 jaar die Rinus telt is hij still going strong.

De volgende vrijwilliger was in december Robert Kops het gezicht van de jeugdafdeling, ons drukke baasje dat niets uit de weg gaat, fluiten, jeugdbestuur, bloembollen en nog veel meer, niets is Robert te gek.
Robert wilde graag Wilma Koster als volgende vrijwilliger van de maand dus in januari was Wilma aan de beurt.

Wilma Koster die volgens eigen zeggen geen nee kan zeggen en dan ook zoveel heeft gedaan en nog doet binnen de vereniging dat haar mobiel af en toe ontploft van de berichten. Moeder Koster die vooral trots was op het tot stand brengen van de voetbalplaatjes met album uiteraard met hulp van anderen, in samenwerking met de Jumbo. Het gerucht gaat dat na volgend seizoen deze actie een vervolg krijgt.

In februari had ik de hele familie Wirz aan tafel, vader Ger de grote animator van het vrouwenvoetbal, moeder Gloria die voordat de kleinkinderen er waren regelmatig met haar dochters achter de bar te vinden was en dan nog zoon Jeroen de man van de zaterdag 3, het 1e zaalvoetbalteam en zitting in diverse commissies.

De maand maart was Gerard van de Vall verkozen tot vrijwilliger van de maand,  onze man die al weer jaren elke zaterdagochtend om 9 uur op het veld staat, om de jongste de 5 jarigen de beginselen van het voetbal  bij te brengen. Op de zondag staat Gerard met zijn 64 jaar ook nog fanatiek een partij te voetballen waarmee zelfs vorig seizoen nog een kampioenschap werd binnen gehaald.

Mijn laatste interview had ik kort geleden met Sander Touissant,  (top voetballer) ook zo’n vrijwilliger waar je niet om heen kan, Omdat deze mensen zoveel taken op zich nemen lijkt het of zij altijd op het complex te vinden zijn.

Vrijwilligers met een enorme staat van dienst die zich  jaren achter elkaar inzetten voor hun club, en ook niet onbelangrijk het sociale dorpsgevoel dat bij deze mensen hoog in het vaandel staat.

Ik heb het leuk gevonden om deze medewerkers voor het voetlicht te brengen en aan de reacties te zien is het ook gewaardeerd, volgend seizoen ga ik weer op pad met de ipad om  vrijwilligers waar de club toch op drijft in het zonnetje te zetten.

Herman van Luijn