Vrijwilliger van de maand

Advertentie
         

Ouderkerk pakt de draad weer op. Vanaf deze maand kiezen wij uit ons grote vrijwilligersbestand de vrijwilliger van de maand. Vrijwilliger van de maand oktober is Rinus Weijgertse.

Rinus Weijgertse 81 jaar wie kent hem niet, net terug van een welverdiende vakantie schoof Rinus aan voor een praatje over het reilen en zeilen bij sv Ouderkerk.

Blij verrast was Rinus dat hij uitverkoren was om de aftrap te geven aan een maandelijks terugkerend item over: de vrijwilliger van de maand, om deze stille krachten aandacht te geven. Rinus woont alweer 50 jaar in Ouderkerk en heeft 36 jaar, eerst met een volksbus en later met een winkelwagen in Ouderkerk en de buitengebieden de boodschappen aan huis bezorgd. Op 64-jarige leeftijd is Rinus na een hartinfarct gestopt met werken het kwam zo, ik liep bij de cardioloog en die zei tegen mij: jouw ken ik, ik fiets veel door de polder en dan zie ik jou op die grote wagen rijden: ik raad je aan stoppen met werken. Het was Wim Bouwman die bij NEA liep en vroeg of ik hem wilde helpen, ik ben ook meteen bij het Theresia rustoord vrijwilligerswerk gaan doen, daar bestier ik alweer 17 jaar het winkeltje samen met mijn vrouw.

Bij sv Ouderkerk deden (de helaas te vroeg overleden) Rob Cerpentier en Martin van Raak de was. Toen Rob ziek werd ben ik Martin gaan helpen, helaas werd Martin ook ziek en nu valt tijdelijk Martha Floor in, dus ben ik op zoek naar een nieuwe assistent, want het is heel veel werk wat er iedere week op ons afkomt.

Wij wassen voor 5 selectieteams dat is 5 x 18 tenues, dan de veteranen, de vosjes, de keukenwas en de vloermoppen. Dat is veel werk. Ik ben hier elke zaterdagmorgen na de wedstrijden van de vosjes en iedere maandag de hele dag. Na de vosjes was ik al veel weg en op maandag is het wassen en vouwen. Het wassen dat doet natuurlijk de machine, vouwen is veel werk 1 persoon heeft 4 onderdelen, kousen, broekje, shirt en inloopshirt. Onze grootste ergernis zijn de kousen deze slijten harder op kunstgras en het liefst heb ik hele blauwe kousen, maar daar wil het bestuur niet aan.

Ik krijg veel waardering vooral van de veteranen en van de vosjesleiding, de rest vindt het de gewoonste zaak van de wereld dat men altijd in schone kleding loopt. Zolang ik kan, blijf ik dit doen, het zijn ook de sociale contacten die je op deze manier onderhoudt en op maandagmorgen is het natuurlijk erg gezellig als we met 20 man aan de koffie zitten.

Wij van de wasserij willen iedereen op het hart drukken, lever je was in zoals je het hebt gedragen, dus haal je sokken uit elkaar. Vooral sokken, wij staan vaak sokken om te draaien wat een vreselijk vies werk is en erg tijdrovend. Rinus koos voor de maand november de volgende stille kracht Robert Kops.

Herman van Luijn

Eén gedachte over “Vrijwilliger van de maand

 • 25 oktober 2017 om 08:27
  Permalink

  Zeer verdiend heeft deze man het om vrijwilliger v/d maand te zijn.
  Grote klasse wat hij doet en hoop dat hij nog menig seizoen door kan hiermee.
  Groet Martien.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *