Vosjes worden Leeuwen!

Afgelopen zaterdag werd voor de 15e keer het “Kids-4-Kids” toernooi gehouden in Haarlem bij VV Schoten. Als altijd was het perfect georganiseerd. 32 teams speelden ieder 3 poulewedstrijden, een halve finale en een finale en krijgen allemaal een beker. Vanuit SV Ouderkerk deed er 1 team mee, bestaande uit 10 vosjes (Huub, Jack, Kees, Pieter, Marieke, Raf, Rowan, Ruben, Rijk en Thomas).

Voor het eerst op een kwart veld met grote doelen, 7 tegen 7 spelen, een hele ervaring maar ook wel spannend en even wennen. Met Kees op doel (altijd een zeer betrouwbare sluitpost) en Jack in de spits begonnen we sterk, maar na een paar minuten werd de tegenstander steeds sterker. Uiteindelijk kon de tegengoal niet uitblijven, 0-1. Maar dat er karakter in de koppies van de vosjes zit werd meteen duidelijk. Vol gas gingen ze op zoek naar de gelijkmaker. Perfecte dribbels van Huub, een sleurende Rowan en Thomas die z’n tegenstander bleef opjagen. Helaas mocht het niet baten. De gelijkmaker bleef uit en het bleef 0-1 maar het vertoonde spel was hoopgevend. Dat bleek direct in de 2e wedstrijd. Raf was de aanvallende middenvelder die precies wist wanneer hij kon opstomen, Rijk zorgde op doel voor de balans in het team en Ruben had onnavolgbare schijnbewegingen waarmee hij menig tegenstander het bos in stuurde. De tegenstander kreeg al vrij snel de nodige doelpunten van SVO te verwerken, zo veel dat uw reporter niet meer weet of het nu 5-0 of 6-0 is geworden! Op naar de laatste, zware poulewedstrijd tegen Zeeburgia 1.

Ja, die mannetjes uit Amsterdam-Oost keken eerst even naar de kanjers van SV Ouderkerk. Er kwam zelfs een “oh, we moeten tegen een meisje…” uit hun mond. Dat hadden ze beter niet kunnen zeggen….. Zoals verwacht kwam Zeeburgia fel uit de startblokken en werd het niet onverdiend 0-1. Maar ook nu liet SVO zien dat er karakter in de ploeg zit. Onverschrokken ging men op jacht naar de 1-1, en die kwam er! Pieter bouwde op in een mooie combi met Huub en Jack haalde de trekker over, 1-1! Helaas werd het spel van Zeeburgia wat gemener. Gelukkig gaan Raf en Rowan dan voorop in de strijd en met hulp van Pieter en Ruben bleef het spannend. Toch moesten we de 1-2 incasseren. Maar voordat de tegenstanders beseften dat ze voor de wedstrijd een verkeerde opmerking hadden gemaakt was de wraak van Marieke zoet. Met een makkelijke beweging stuurde ze de keeper naar rechts en schoot ze links in het doel. Yes!!! 2-2! Gevochten als leeuwen tegen een heel sterke tegenstander, een terechte uitslag.

Toen door naar de halve finale. Hier bleek dat de vosjes al meer gewend waren aan het grotere veld en speelden ze de tegenstander makkelijk weg. De tegenstander kreeg nog een makkelijk gegeven penalty om de eer te redden, maar SVO won deze met 4-1. Op naar de finale! Ok, de tegenstand was al redelijk moegestreden, maar het spel dat onze vosjes toen op de mat legde was perfect. Het bleek dat onze vosjes tijdens de eerste wedstrijd toch nog wat moeite hadden gehad met het grotere veld en 7 tegen 7, maar toen ze eenmaal wisten hoe het moest gingen ze per wedstrijd beter spelen. Dus heel makkelijk scoorde de een na de ander in deze finale en stond er een 6-0 overwinning op het bord! Huub, Jack, Kees, Pieter, Marieke, Raf, Rowan, Ruben, Rijk en Thomas, jullie hebben super gespeeld en die beker is echt verdiend!

Vosjes verslag