VOETBALSCHOENEN VOOR GAMBIA

Ongeveer 5 jaar geleden zijn wij (mijn man en ik) min of meer per ongeluk in Gambia terecht gekomen. Het was een zeer koude winter en wij verlangden naar de zon. Op zoek naar een heerlijk warm oord kwam ik al zoekende uiteindelijk uit in Gambia. Op onze 2e dag maakten wij kennis met Ousman Touray, taxichauffeur en reisgids. We hebben de hele vakantie leuke tripjes met hem gemaakt en naar gelang we meer met hem optrokken werden we vrienden. In de jaren daarna zijn we opgenomen in de familie en vriendenkring van Ousman en komen geregeld naar zijn dorp. We nemen dan altijd wel iets mee voor de kinderen daar. We hebben eens een koffer vol met kinderkleding meegenomen, maar dat is een druppel op een gloeiende plaat. Er is geen honger, maar verder hebben ze niets. Omdat het ondoenlijk is om veel mee te nemen (de prijzen voor bagage in het vliegtuig maken dat onmogelijk) gaan we het op een andere manier doen: via de stichting Goods for Gambia huren wij ruimte in een container.

We zamelen op dit moment kinderkleding in, maar ook voetbalschoenen en sportschoenen voor de kinderen. Elke Gambiaan is dol op voetbal, er zijn heel veel voetballers en daar zitten best hele goede bij!  We hebben 2 jaar geleden een koffer vol voetbalschoenen meegenomen en tenues voor het vrienden elftal van Ousman. In september van dit jaar gaan onze ingezamelde spullen met de container mee. Wij  hopen dat we ook de kinderen aan voetbalschoenen kunnen helpen, ze spelen nu op blote voeten of teenslippers, maar ze hebben er heel veel plezier in. Leeftijd vanaf 4 jaar.

In november gaan we naar Gambia om zelf alles uit te delen zodat we zeker weten dat het in het dorp Lamin terechtkomt. Daar zullen ook foto’s van worden gemaakt.

Met vriendelijke groet,

Inge Ellens

De schoenen kunnen worden afgeleverd bij Koeli Tsolakidis adres: Klaproos 35 (nieuwe woonwijk achter theresia ouderkerk) 

4 gedachten over “VOETBALSCHOENEN VOOR GAMBIA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *