Versoepelen coronamaatregelen

Allereerst hopen wij als bestuur van sv Ouderkerk dat het goed gaat met iedereen en zijn/haar naasten. Het zijn bizarre tijden met grote impact en verdriet voor velen en wij wensen iedereen enorm veel sterkte.

Het kabinet heeft vanavond meer duidelijkheid verschaft over de nieuwe coronamaatregelen die gelden na 28 april. Het RIVM schat in dat het risico voor de volksgezondheid, dat gepaard gaat met het onder aanvullende voorwaarden toestaan van georganiseerde buitensport voor de jeugd, beheersbaar is. Dat is natuurlijk goed nieuws! Het bestuur kan zich goed voorstellen dat de jeugd weer staat te springen om te gaan sporten en daarom juichen we deze versoepelende maatregelen toe. We beraden ons dan ook op een verantwoorde en gefaseerde openstelling van het complex na 28 april.

Hierbij gelden sowieso twee belangrijke restricties:

·         Kinderen t/m twaalf jaar mogen weer sporten (alleen trainen, geen wedstrijden)

·         Sporten van 13 tot 18 jaar mag alleen op 1,5 meter afstand (alleen trainen, geen wedstrijden)

Hoe nu verder?

Om tot een verantwoorde openstelling over te kunnen gaan, gelden mogelijk nog meer aanvullende voorwaarden. Als bestuur laten we ons hierover adviseren door de KNVB en vindt afstemming plaats met de gemeente. Want de veiligheid van en de zorg voor onze vrijwilligers en leden staat nog steeds voorop. Zodra we hier meer duidelijkheid over hebben en op basis daarvan onze aanpak hebben bepaald, zullen wij via de website iedereen informeren.

Meld je aan als vrijwilliger!

Om veilig sporten na 28 april te kunnen faciliteren voor kinderen t/m 18 jaar is de inzet van ouders enorm belangrijk. Zonder uw hulp kan sv Ouderkerk dit niet organiseren. U kunt zich daarom aanmelden via het volgende e-mailadres: voetbal@svouderkerk.com

Spullen inleveren

Op 14 april jl. hebben wij iedereen geïnformeerd dat het seizoen is afgelopen en dat op zaterdag 2 en 9 mei de spullen ingeleverd kunnen worden. Dit besluit is nog steeds van toepassing en wij verzoeken iedereen dit ook op één van deze dagen te doen, mede om het gezondheidsrisico voor onze vrijwilligers te beperken.