Verslag zondag 1

Keeper de jong neemt overwinning mee naar Nieuw Zeeland

In de laatste wedstrijd, voor zijn wereldreis, die keeper Rene de Jong gaat maken, mocht hij wederom de titel man van de wedstrijd meenemen, hij is tevens speler van de eerste periode. Want ook deze wedstrijd was de Jong weer van onschatbare waarde, anders dan de uitslag doet vermoeden (1-4 winst) speelde de ploeg van v/d Horst een slechte wedstrijd.

Het begin leek veel belovend met 1.30 minuten op de klok was het Sander Couperus die de bal vanaf de rechter kant voorzette en JD gleed de bal achter de keeper. Het meegereisde publiek ging er eens voor zitten, na deze flitsende start, maar kwam bedrogen uit. Ouderkerk kakte in en kwam moeizaam aan aanvallen toe, ondertussen was het de Jong die de gelijkmaker tegen hield. Dan de 19e minuut, Thijs de Dood bracht de bal vanaf een meter of 30 in het strafschop gebied en in de chaos miste iedereen de bal en kon de 0-2 bij geschreven worden. Eigenlijk 2 aanvallen 2 doelpunten. United Davo deed in de 38e minuut wat terug, door een verre uittrap van de keeper waar Ouderkerk niet goed op anticipeerde, waarna de bal bij de spits kwam die de Jong omspeelde en de 1-2 op het bord zette.

In de 50e minuut ging v/d Horst de spits wisselen voor een verdediger om de achterhoede te versterken. Ouderkerk bleef echter onder druk staan. In een van de spaarzame corners voor Ouderkerk was het wederom de Dood die met een fraai doelpunt , (achter zijn standbeen) zijn ploeg lucht gaf door de 1-3 aan te tekenen. United Davo gaf zich na deze goal gewonnen zo leek wel. Kaj de Jong mocht in de 86e minuut de boel afmaken, na een verre uittrap van keeper de Jong en zo de eindstand bepalen op 1-4. Ouderkerk vind de weg omhoog en ook slechte wedstrijden worden nu gewonnen, zondag a.s. komt Martinus op bezoek momenteel nummer 3 van de ranglijst.

Ouderkerk 2 heeft ook de punten weer binnen gehaald en met een klinkende overwinning van 4-7 tegen AFC 3 was Frank Beekveld de man van de wedstrijd met 3 doelpunten.

Herman van Luijn