Verslag zondag 1

ZSGO boekt zakelijke overwinning op Ouderkerk met 2-0

Vanaf het eerste fluitsignaal werd reeds duidelijk dat ZSGO de meerdere was van Ouderkerk. Met verzorgd voetbal dicteerde zij de wedstrijd en gingen er op eenvoudige wijze met een 0-2 zege vandoor.

Net als vorige week kwam het met bakken uit de hemel in Ouderkerk. Het grote verschil lag hem in het feit dat er weinig attractief voetbal werd vertoond. Op enkele speldenprikken van Ouderkerkse zijde na, was het ZSGO dat de wedstrijd volledig onder controle had. De neutrale toeschouwer zag een bijzonder verzorgd spelend ZSGO, voor de supporters van Ouderkerk werd het de wedstrijd “uitzitten”.

Zo was het 10 minuten voor rust Younnes Makraou die met een snoeiharde pegel in het dak van de goal de bezoekers op 0-1 bracht. Vlak voor rust werd het 0-2. Waar vlak voor de vrije trap Bryce Day de bal nog van de doellijn wist te halen, werd de daarop volgende vrije trap aan de rand van de 16 fraai ingeschoten. De overigens goed fluitende Onno Jans paste de nieuwe spelregel “aangeschoten hands = hands” zonder pardon toe, wat leidde tot de vrije trap.

Over de tweede helft valt weinig te melden, behalve de scrimmage voor het ZSGO doel vlak na rust. De bal mocht er ook niet in, wellicht was de wedstrijd dan nog iets anders gelopen. Ouderkerk staat met 3 uit 3 op de 11e plek en ziet een uitdagende wedstrijd volgende week tegemoet tegen Sporting Martinus in Amstelveen. Deze ploeg verloor met 2-1 van Abcoude en staat gedeeld 2e in de zondag 3e klasse C.

Mark van ’t Veer

De pupil van van de week genoot zichtbaar van de wedstrijd