Verslag zondag 1

SV OUDERKERK TOONT KARAKTER MAAR STRANDT TOCH

In de bekerwedstrijd tegen a.s.v. Joga Fortius liep Ouderkerk steeds achter de feiten aan. Het kwam driemaal op achterstand, maar toonde karakter en trok even zovele keren de stand gelijk (3-3). Het had zelfs nog kansen op de winst. Het spelpeil in de eerste helft was niet om over naar huis te schrijven. Zeker van Ouderkerkse zijde had het beter gekund. Het flitsende combinatiespel uit de eerdere bekerwedstrijden ontbrak. Men had moeite elkaar te vinden. Men stond vaak (te) ver uit elkaar waardoor het speelveld vrij groot was. Fortius stelde daar een aantal snelle uitbraken tegenover. Het wachten was op een doelpunt en die viel in de 19 e minuut. Jesse
de Wit, die dit keer onder de lat stond, had het nakijken (1-0). Overigens deed Jesse het zeer verdienstelijk en wist met een aantal knappe reddingen erger te voorkomen. In de 43 e minuut viel de gelijkmaker. Rocky Nuamah zette goed door en kon slechts middels een overtreding worden gestopt. Uit de vrije trap wist Tom Straver met een kopbal te scoren (1-1).

Na de thee een beter Ouderkerk. Toch viel in de 54 e minuut opnieuw een tegengoal. Een werkelijk prachtige aanval van Fortius, zoals een warm mes door een pakje boter snijdt (2- 1). Vijf minuten later was het alweer gelijk. Een pegel van Rocky werd door de Fortius-goalie gepareerd, maar de terugspringende bal werd keurig door Friso Kaashoek tot doelpunt verheven (2-2). De inkt was nog niet droog toen ik dit opschreef of de 3-2 stond op het scorebord. Ouderkerk toonde echter opnieuw karakter en het was in de 69 e minuut dat uit een voorzet van Tom Straver Jay Day de bal in één keer op z’n pantoffel nam (3-3). Ouderkerk zette vervolgens vol op de aanval in met als gevolg dat aan de andere kant af en toe gaten vielen. Maar de voorwaartsen van Fortius wisten er geen raad meer mee. Zo ook niet aan Ouderkerkse zijde o.a. Bart Muns en invaller Daan van Piggelen. Hun doelpogingen leverden niets op. Fortius bekert verder dankzij een beter doelsaldo.

Cees de Wit, de nieuwe voorzitter van SV Ouderkerk vond ook dat de tweede helft er veel beter uitzag. Er werd meer strijd geleverd. Alleen jammer dat we dat niet met een extra doelpunt hebben kunnen belonen, aldus Cees.

Volgende week de start van de competitie met een uitduel tegen vsv Vreeswijk in Nieuwegein.

Rob van ‘t Veer