Verslag zaterdag 5

Veerkrachtig Zaterdag 5 boekt heroïsche overwinning op RAP

Afgelopen zaterdag was het aan RAP de beurt om op de zegekar van, de nog altijd zonder puntverlies-zijnde, Zaterdag 5 te geraken. Om 14.30 werd het startsignaal gegeven door inval scheids Leo en al snel werd duidelijk dat de mannen het voetbal van de eerdere weken nog konden continueren. Rap, dat in een sterke 4-4-2 formatie aantrad had de volledige controle over het middenveld waardoor Ouderkerk voornamelijk achter de bal aanliep. De ban leek gebroken door een vroeg doelpunt van de voet van Gido, maar helaas werd er gefloten voor een handsbal. Toen de volledig vrijstaande Dion schrok van de aanwezigheid van Beuk en de bal daardoor gehaast voor langs schoot, ontstond het vermoeden dat dit weleens een hele lange middag kon worden.. Na wat wisselingen in het veld stond Ouderkerk te slapen en viel de 0-1 na een zeldzaam foutje van keeper Rick. De slordigheden stapelde zich snel op waardoor er bij rust een 0-3 stand op het bord stond.

Succescoach Ro-G Beats bleek kalm en beloofde de in grote getallen aanwezige supporters een betere tweede helft. ‘Het kan nog makkelijk’ en ‘Als we 1-3 maken kan het ook zomaar eens 4-3 worden’ vlogen over het sportpark. De kleedkamer in, een aantal tactische omzettingen en een bevlogen coach. Het resulteerde direct in effect want al na 6 minuten stond het 1-3. Wie ander dan Boy Splinter solleerde na een mooie pass van Beuk door de RAP defensie en schoot venijnig raak. De woorden van Rogier leken als die van een waarzegger, want binnen 20 minuten stond het al 3-3. De geweldig speldende Jesper was 2 keer trefzeker uit voortzetten vanaf rechts. Eenmaal met het hoofd en eenmaal met de voet.

Nog geen drie minuten later was het Joshua die met een geweldige streep vanaf buiten de 16 het kruis vond. 4-3!! De ontlading bij het publiek, de staf en de spelers was groot! Het team met uitgesproken kampioensambities kroop deze zaterdag door het oog van de naald. Ro-G Beats: “In de rust leek het een uitzichtloze situatie, maar wij (de staf) zijn geen moment in paniek geraakt. We kennen de kwaliteit van deze groep en hebben altijd het vertrouwen gehouden”.

Speciale dank voor de hulp van Thijs in de kantine, inval scheidsrechter Leo en de teamfoto’s door Dick en Ruud. Ook sponsor ‘Café de Vrije handel’ bedankt voor het heerlijke overwinningsbiertje!

Aanstaande zaterdag spelen de mannen wederom thuis, ditmaal tegen WVHEDW om 14.30. Uiteraard bent u weer van harte welkom om te komen genieten van dit schouwspel. Lukt het toch niet om hier bij te zijn? Volg deze legendes in wording dan via het officiële Instagram account: @svozaterdagvijf