Verslag zaterdag 5

De zaterdag 5 hervat op 18 januari de competitie bij en tegen sv RAP.

De mannen van Ro-G Beats wisten een geweldig 2019 in mineur af te sluiten door de laatste competitiewedstrijd met 3-2 te verliezen van de hekkensluiter, Het Amsterdamse Bos.

Na een heerlijke winterstop, wordt de competitie aanstaande zaterdag hervat, tegen een, op revanche azende, gebrande tegenstander. Op het Ouderkerkse sportcomplex wist de zaterdag 5 een 0-3 achterstand namelijk nog om te buigen naar een 4-3 overwinning tegen RAP.

De winterse transfer periode is rustig verlopen voor de staf van Ouderkerk. Marthijn, die het eerste halfjaar al werd gehuurd van de Zaterdag 1 is definitief overgenomen. Zijn 4 doelpunten in de eerste twee wedstrijden bleken genoeg voor een vast plekje in de selectie. De verhuurde Buffing blijft ook de tweede seizoenshelft actief in Bayer, waar hij wekelijks ‘de pannen van het dak speelt’. Ro-G geeft te kennen de altijd vrolijke Froger imitator te missen, maar hoopt volgend seizoen te kunnen profiteren van de opgedane ervaring in Zuid-Duitsland.

De nog altijd geblesseerde Miggi-26 zal in 2020 een comeback maken op het trainingsveld, maar de staf verwacht niet dat hij dit seizoen nog een serieuze rol van betekenis gaat spelen. Jansen (assistend coach): “Zo’n jongen moet je ook een beetje tegen zichzelf beschermen, hij heeft dit seizoen ene geweldige voorbereiding gedraaid maar is in de laatste oefenwedstrijd geblesseerd geraakt en speelde dus nog geen minuut in het officiële seizoen. Zijn honger is enorm groot, dus wellicht dat we hem in de laatste wedstrijd nog iets gunnen, maar uiteindelijk draait het om de gezondheid van zo’n jongen, we zullen zien!”

De nieuwe spelers maken dit seizoen een prima indruk op de staf, en ook de uit Frankrijk teruggekeerde Sjoerd doet het naar behoren. Wel wordt er van sommige jongens in de tweede seizoenshelft meer verwacht. “Gido en Tom zijn met zeer hoge verwachtingen gehaald, maar wisten tot nog toe slechts 2 doelpunten te produceren bijvoorbeeld. Wij weten dat ze beter kunnen en dat verwachten we dan ook komend halfjaar.”, aldus van Wieringen.

Maar nu focus op aanstaande zaterdag, een belangrijke wedstrijd tegen een serieuze tegenstander. We missen nog wat spelers wegens wintersport maar we zijn tot een sterke selectie gekomen en de verwachtingen liggen hoog. Wij willen iedereen in ieder geval weer uitnodigen om ons aan te komen moedigen aanstaande zaterdag om 12u, uit bij Sv RAP!

Tot dan!