Verslag SVO4 – AFC 7

‘Rentree verloren zoon Alexander Altena loopt uit op deceptie tegen oude club’

Nieuw seizoen, nieuwe kansen! En na een jaar afwezigheid ook weer een nieuw wedstrijdverslag van Zondag 4. Het was een zonovergoten dag en daarom zeker geen straf om aan de seizoenouverture tegen AFC 7 te beginnen. Ware het niet dat er nogal wat personele problemen waren, waardoor we slechts de helft van onze selectie tot onze beschikking hadden. De redenen van afwezigheid waren zeer uiteenlopend: Danny Leurs (blinde darm verwijderd) en Jeroen Worners (ei op enkel) hadden fysieke ongemakken. Joshua, Jeroen Backer, Joris, Quinni en Ro-G Beats zijn op vakantie en Jelmer moest helemaal uit Duitsland komen en zou de wedstrijd helaas net niet redden. Etienne had zijn agenda niet helemaal op orde, want hij wist niet dat de competitie vandaag startte. En dus was hij ergens op een braderie in Baarn aan het werk, terwijl Dion Verboom meedeed aan een of andere Viking Run (?). Zo, u bent weer helemaal bij.
Met een aanvulling her en der waren de overgebleven manschappen er een soort van klaar voor. Waaronder de teruggekeerde Alexander ‘Ali’ Altena. Ruim een uur voor aanvangstijd was de vrolijke spierbundel al aanwezig op de club. Mogelijk toch enige wedstrijdspanning? Hij maakte zijn rentree bij sv Ouderkerk tegen zijn oude club AFC, waar hij na sv Ouderkerk jaren heeft gespeeld. Het moest blijkbaar zo zijn. Alle voortekenen waren goed, Ali was vroeg omgekleed, had zijn nieuwe haarband om en was klaar om te shinen. We gingen goed van start. Binnen een paar minuten had Jesper een vrij matige corner weten te promoveren tot een doelpunt. Niet veel later sloeg het noodlot voor de verloren zoon helaas toe. Hamstring blessure. De rentree van Ali was helaas van korte duur. Door de personele problemen hadden we helaas geen directe vervanger. Desondanks kregen we een enorme kans op 2-0. Helaas was mijn stiftje mooier in mijn hoofd dan de uitvoering op het veld en ging de bal over het doel. Nadat een behulpzame toeschouwer ons uit de brand hielp door een tenue aan te trekken, keerde de rust terug in het elftal. Dit resulteerde al vrij snel in de 2-0, die werd ingeleid met een prachtige steekpas naar Kevin, die vervolgens mij een niet te missen kans bood.
Op het spelerstekort en de conditie na viel de eerste helft zeker niet tegen. Na nog enkele aanvullingen konden we aan de tweede helft beginnen. De tweede helft was compleet anders dan de eerste helft. AFC had veel meer de bal, maar de kansen bleven bij ons. Het werd een ware slijtageslag (vooral voor mij). Door de hitte en een conditie die te wensen over liet, hunkerde we naar het einde van de wedstrijd. Kort voor tijd viel dan toch de 2-1. Direct daarna verzuimde ik de voorsprong weer te vergroten. Dit bleek een dure misser want helaas viel de 2-2 in de laatste minuut waardoor we de punten met AFC moesten delen.
Ik wil bij deze graag een aantal mensen bedanken voor de bewezen diensten vandaag. Allereerst de mensen die ons te hulp hebben geschoten. Dit waren Ruud, Ruben, Stef en de eerder genoemde behulpzame toeschouwer. Bedankt, wordt zeer gewaardeerd!
Daarnaast de scheidsrechter Leo Houtkamp, die ons last-minute wilde helpen. We gaan daarom ook graag met een aantal spelers met de bus mee naar Volendam-Telstar. Voor ons als team is er nog veel werk aan de winkel.
We hopen dat Danny, Jeroen, Ali en Sjoerd weer snel helemaal fit worden. Als teamcaptain Joris weer terug is uit Costa Rica moeten er duidelijke afspraken worden gemaakt en moeten we zorgen dat Etienne dezelfde speeldata in zijn agenda heeft als de rest van het team.
De kop is er in ieder geval af, wij hebben er zin in komend seizoen!
X Beuk