Vechten voor de winst!

Advertentie
         

Het is weer zaterdag, de dag waar elke speelster uit MO13-1 zich weer op hebben verheugd: game day!

Het was al vroeg verzamelen bij Eigen Haard, want 09:00 uur moest we op het veld staan van WV-HEDW in Amsterdam. Dé nummer 1 van dit moment en wij staan 3de. Dus we moesten er tegenaan om weer 3 punten dichterbij te komen.

Meiden zijn omgekleed, Gaya heeft de opstelling gedaan de vlagger staat opgesteld, het startsignaal voor de wedstrijd klinkt. Gelijk alle druk naar voren en de meiden speelden goed over, zochten de ruimte en veel naar voren gespeeld. Zo nu en dan kwamen de snelle links- en rechtsvoor van de tegenpartij onze kant op en daar stond Mia dan op goal. Wij hebben geen vaste keepster, dus voor elke speelster is het moeilijk om te keepen. We doen allemaal ons best. Mia stond echter zo goed te keepen, tot frustraties van de tegenpartij dat we de eerste helft de 0 hebben kunnen behouden.

Daarentegen kwam in de eerste helft na iets van 22 minuten onze Bo als duveltje uit een doosje na een super voorzet en ze rende naar voren, speelde de keeper uit en scoorde! 1-0 en met deze stand gingen we de rust in. De frustraties bij de tegenpartij waren zichtbaar en hoorbaar. Dat gaat ons hopelijk helpen in de 2de helft.

Tweede helft begint en we moeten er weer tegenaan. Nu is goed te zien dat de tegenpartij sterker werd. En wij moesten ook tandje bij doen. De tegenstander kwam nu veel op onze helft spelen en gaven wat meer druk. Inmiddels hadden we een goede verdediging opgesteld en hielden de deur dicht. Ineens een schot richting de keeper Juna en die schopte hem snel weg. Helaas tegen een tegenspeler aan en die ga een korte voorzet vlak voor ons doel en een andere speelster maakte het af. 1-1, wat jammer. Maar goed, de tegenpartij heeft wel de beste kaarten en wij maken het hun enorm moeilijk! Dus weggaan met 1 punt moet dan maar zo zijn. Dus alles nu om toch nog een doelpunt te maken met de achterdeur dicht. Moeilijke opdracht.

Wat hadden wij enorme kansen, bal tegen paal, bal net over en bal tegen de lat. Jeetje wat een ongeluk kan je soms hebben. En helaas na enige tijd kwam daar nog een tegendoelpunt en stond het 2-1. Met alle macht hebben de meiden gestreden om er nog 1 in te krijgen. Bij 1 van de duels raakte Puck geblesseerd en helaas moest ze het veld af met een dikke enkel. Het eindsignaal klonk… Jeetje wat jammer. De meiden hebben enorm gevochten voor alles wat ze waard zijn. Maar goed, we wachten WV-HEDW wel op als ze bij ons thuis moeten spelen en dan maken we ze in. Hebben we wel een ieders hulp nodig. Na de winterstop treffen wij hun.

Met Puck gaat het naar omstandigheden goed. Haar enkel is dik en blijkt gekneusd te zijn. Voorlopig maar even niet spelen en daarmee missen wij een goede speelster voor de laatste 2 wedstrijden voor de winterstop. Geheel Mo13-1, ouder en trainster Gaya wensen haar beterschap en zien haar graag weer beter op het veld. Sterkte, Puck.

Volgende wedstrijd van MO13-1 is thuis op zaterdag 25 nov 2017, om 10:30 uur. Op veld 1, iedereen is welkom om ze aan te moedigen!

Sascha Van Der Laak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *