UPDATE VANUIT DE TECHNISCHE COMMISSIE

Advertentie

We zijn al bijna 2 maanden onderweg in 2020 en de voetbalcompetities draaien weer als vanouds op volle toeren. Alle reden voor een update met betrekking tot de s.v. Ouderkerk-selectie en het s.v. Ouderkerk Onder 23 team dat uitkomt in de midweekse Univé/JSC-competitie. ZONDAGSELECTIEMet betrekking tot de zondagselectie kennen we wisselend succes.

Sv Ouderkerk zondag 1 dat qua spel gekenschetst wordt door flegmatisch voetbal. Vaak een ijzersterke start waarin een tegenstander alle hoeken van het veld heeft gezien, waarin ook vaak een voorsprong wordt genomen maar waar ook in dezelfde wedstrijd een grote terugval valt te constateren. Resultaat is dat wedstrijden vaak nipt worden gewonnen of verloren, met daarbij enkele uitschieters in resultaat ter positieve of ter negatieve. Het zal ongetwijfeld te maken met de wisseling van de wacht op enkele sleutelposities alsmede de leeftijd van spelers; het zal zeker ook te maken hebben met individuele instelling en geloof in eigen kunnen en net ff het extra’s brengen om duels en/of wedstrijden in voordeel over de streep te trekken.

Sv Ouderkerk zondag 2 presteerde uitstekend en ging lange tijd zo goed als ongeslagen aan kop totdat er voor en net na de winterstop twee regio Amersfoort-ploegen (APWC en Hoogland) roet in het eten kwamen gooien. De Blauwwitte voetbalmachine ging haperen met inmiddels drie verliespartijen op het conto. Het terugtrekken van Papendorp en Zwaluwen Vooruit (beide uit Utrecht) werkte ook niet in het voordeel. Op dit soort gebeurtenissen heb je als vereniging weinig invloed. Da’s even slikken en dan weer de knop om en op naar de volgende wedstrijd.
Met name om dit laatste gaat het precies. Tijdens wedstrijden hebben met name spelers een uitgelezen kans om zich individueel en als team sportief te doen laten gelden en te onderscheiden om zo aansprekende sportieve resultaten te boeken. Referte wordt gemaakt aan de vijf pijlers WTBSP (winnen, op tijd zijn, best doen, sportief zijn en plezier uitstralen). Daar komt (en hoort) in de tweede helft van het seizoen vanzelfsprekend zeker accent op te liggen. Met oog op nog te vergeven periodetitels c.q. zo hoog mogelijke klassering is er voor de Ouderkerk-selectiespelers werkelijk alles aanwezig om er vol – met overtuiging van eigen kunnen – voor te gaan.

NB: alle randvoorwaarden met betrekking tot het realiseren van aan het begin van het seizoen overeengekomen sportieve resultaten zijn ingevuld; gediplomeerde trainers, verzorging, trainingsfaciliteiten, leiders, kleding, een top-trainingsweekend etc. Er bestaat een grote mate van saamhorigheid binnen de selectie en een prima sfeer. Al deze ingrediënten bij elkaar opgeteld verdienen een aansprekend sportief resultaat waar spelers, begeleiding, verenigingskader, vrijwilligers, sponsoren en het trouw Ouderkerks publiek hopelijk allemaal worden beloond voor alle inspanningen en betrokkenheid. Want dat in totaliteit maakt en onderscheidt s.v. Ouderkerk; een trotse voetbalvereniging onder de rook van Amsterdam, Amstelveen en de Johan Cruijff Arena.

SV OUDERKERK ONDER 23 s.v. Ouderkerk is met Onder 23 voor het eerst dit seizoen deelnemer aan de Univé Midweek Competitie van organisator Jong Senioren Competitie (JSC). Dit is een competitie waarin talenten van ambitieuze amateurclubs uit de regio Groot-Amsterdam tegen elkaar uitkomen. Sv Ouderkerk komt door het terugtrekken van Assendelft als “outsider” uit in de hoogste poule en doet het daar heel goed met een tweede plaats op de ranglijst. Sv Ouderkerk Onder 23 heeft een zeer getalenteerde spelersgroep die bestaat uit 10 jongere spelers van de zondagselectie en 10 spelers van de JO19-1. Onder leiding van trainer Guido Licastro en de staf, bestaande uit Danny Wagenhuis (trainer 19-1 en Eddy Baars –leider Zondag 2-), blijken deze spelers tot grootste daden in staat tegen uiterst gedreven ploegen als DEM, de Volewijckers, ZGSOWMS en Wooter Academy. Met de wedstrijden tegen Olympia Haarlem en KFC zijn titelaspiraties niet uitgesloten. Met deze groep van spelers en gerichte ervaren aanwinsten van buitenaf (tips worden gewaardeerd)) is de sportieve toekomst van s.v. Ouderkerk gewaarborgd. Dat verdiend een groot compliment aan iedereen, die een actieve bijdrage levert het opleiden van spelers via de s.v. Ouderkerk jeugdopleiding!

Met sportieve groeten,

Han van der ZwanLid Technische Commissie