Uitleg nieuwe naamgeving jeugdteams

Advertentie
         

Uitleg nieuwe naamgeving jeugdteams

Vanuit de KNVB is er een nieuwe naamgeving voor de jeugdteams doorgevoerd. Daar waar we het vorig jaar bijvoorbeeld nog over de F2, B5 of MB1 hadden, zien we nu op het eerste gezicht wat moeilijk te begrijpen cijfer/letter combinaties als JO10-3 en MO15-1. En deze nieuwe naamgeving is nu juist belangrijk omdat je op voetbal.nl alleen met deze nieuwe naamgeving kan zien waar en wanneer jouw team speelt.

Waarom nu die verandering? Dit heeft te maken met het onderscheid dat de KNVB wil maken tussen 1e jaars en 2e jaars teams. Daar waar je in het verleden als eerste jaars F van net 7 jaar oud wel eens tegen bijna 9 jaar oude tegenstanders moest zijn er nu aparte competities voor eerste jaars teams. Speel je in een eerste jaars team dan kom je dus alleen maar te spelen tegen teams die in het zelfde jaar zijn geboren. En dit geldt voor zowel meiden als jongens.

Voorbeeld:

F pupillen zijn geboren in 2008 en 2009. Op 31 december 2016 zijn deze kinderen dus niet ouder dan 8 (=Onder 9) of 7 jaar (=Onder 8). Dit levert de volgende teamnamen op:

F1 => JO9-1 (hoogste 2e jaars F team)

F2 => JO9-2

F3 => JO8-1 (hoogste 1e jaars F team)

enz.

Voor de volledigheid, dit betekent dat A junioren teams nu beginnen met JO19 en JO18

B Junioren zijn JO17 en JO16

C Junioren zijn JO15 en JO14

D Pupillen zijn JO13 en JO12

E Pupillen zijn JO11 en JO10

en voor de Meiden teams geldt dit hetzelfde met de wijziging dat deze beginnen met een M in plaats van een J.

Meer informatie over de teams:

Wij zullen zo snel mogelijk de aangepaste teamindelingen op de site zetten waarbij we zoveel mogelijk de oude en nieuwe namen zullen gebruiken, inclusief namen van trainers. Ook wordt het trainingsschema zo spoedig mogelijk geplaatst.

 

Met vriendelijke groeten,

De Jeugdcommissie

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *