Uit winterslaap ontwaakt zaterdag 5 wint overtuigend van Wartburgia

Advertentie

Na een onbegrijpelijke tweede winterstop mochten de mannen van RoG-Beats afgelopen zaterdag eindelijk weer aantreden. Hoewel het heerlijke voorjaarszonnetje het vroege tijdstip bijna deed vergeten waren en zo hier en daar wel wat vermoeide koppies te zien.

Vanaf de aftrap werd al heel snel duidelijk dat er een aantal jongens nog niet helemaal wakker waren en Ouderkerk grossierde dan ook vooral in het maken van fouten. Gelukkig kon Wartburgia hier ook weinig tegenover zetten op deze vroege morgen. Na een kwartiertje spelen was het een mooie opening van Gido die Marthijn 1 op 1 met de Wartburgia goalie zette. Geheel tegen de verwachting in faalde hij dit keer niet. Ouderkerk leek wakker te worden en kwam steeds beter in de wedstrijd. Dit resulteerde al snel in de 0-2, wederom van Marthijn.

In de rust een keer geen donderspeech van de normaal zo bevlogen coach, ook voor hem was het vroeg en voor paniek was er eigenlijk geen aanleiding. Ouderkerk hield ook in de tweede helft het overwicht in stand en na een geweldige pass van Beets, die al maanden in een fantastische vorm verkeerd, kon Mike in twee instanties de stand op 0-3 brengen. Uiteraard was het vervolgens Samba Boykie die de 0-4 voor zijn rekening nam en zo alweer zijn 18e van het seizoen maakte. Uit een geweldige corner van Tim kopte Gido de 0-5 tegen de touwen, waarna het tijd was voor het absolute hoogtepunt: Direct vanuit de aftrap verschalkte de nummer 9 van Wartburgia Rick vanaf 50 meter. Tim deed al snel iets terug door de bal koeltjes achter de goalie van Wart te plaatsen. Na wat slordigheid achterin bepaalde Wartburgia de eindstand op 2-6.

De derde helft werd als vanouds gewonnen, uiteraard. De aankomende twee weken spelen we belangrijke potjes tegen de nummer vier en twee en kunnen wij jullie support weer goed gebruiken. Te beginnen om 14.30, thuis tegen AFC. Lukt het toch niet om hier bij te zijn? Volg deze legendes in wording dan via het officiële Instagram account: @svozaterdagvijf