TOS Actief VR2 – sv Ouderkerk VR3 8-0 (2-0)

Wat gaat een seizoen toch snel. Zo haal je de tas met shirtjes op en zo lever je ze weer in. Het was een bewogen seizoen wat kleintjes betreft. Buiten het feit dat onder de supporters vaak klein grut hun moeder kwam aanmoedigen, diende zich Jonas aan en werden we drie keer verblijd met de mededeling “ik ben zwanger”…… Ik had nog verzocht “maximaal 2 zwangeren per seizoen” en laat ik maar meteen duidelijk zijn, heel vaak wordt totaal niet naar mij geluisterd. We zijn gelukkig ruim “bevrouwd” en kunnen dit aan. Het was heerlijk weer, misschien net iets te warm om te voetballen, maar als toeschouwer ideaal. We stonden allemaal op het terras optimaal te genieten van het zonnetje en vergaten volledig de tijd. Behalve Sabrina: “zeg Gerd moeten we niet eens gaan!”. “Hoezo, hoe laat is het dan?”, vroeg ik ontwakend uit mijn zonnedut. “Nou kwart voor één en we moeten om half twee beginnen…..” Inderdaad dan moesten we maar eens gaan. De weg heen verliep niet helemaal zoals we wilden. Ik reed met Sabine mee, die kwam helpen vanwege velen die vandaag niet konden. Sinds jaren weer eens twee dochters in één team, dus voor mij helemaal bijzonder. Door onoplettendheid namen we een afslag te vroeg en moesten dus wat langer binnen door. Dat we daar achteraf goed aan hadden gedaan kregen we van de anderen te horen, want bij de volgende afslag stond het behoorlijk vast ofwel schoot totaal niet op. Het viel ons al op dat zij net uitstapten toen wij kwamen aanrijden. We pakten onze spulletjes en liepen richting TOS. De TOS meiden waren zich al aan het warmlopen en inschieten, wij moesten ons nog omkleden. Veel tijd hadden we niet meer. Terwijl wij als niet voetballers ons aan het nestelen waren bij de duckout kwam Saskia aangelopen: “Kan er iemand van jullie geld lappen als borg voor de kleedkamersleutel, dan kunnen we de kleedkamer op slot doen?” Iedereen keek meteen een andere kant op, alleen Gerda niet, die was veel te laat met reageren en mocht dus haar portemonnee trekken. Ik mocht op Pelle en Carly passen. Pelle vond het wel wat om steeds een intrapbal het veld in te schieten. Aan de overkant was een speeltuin zag ik en ben met die jongen en een bal naar de overkant gelopen. Opschieten deed het niet, hij zag allemaal bloemetjes. “Bloem…. Ook bloem…. Ook bloem”, brabbelde hij en bleef even staan bij de madeliefjes om ze bijna stuk voor stuk te bewonderen. Ik heb de wedstrijd eigenlijk geheel vanuit de speeltuin gevolgd. Bijkomend voordeel was dat de speeltuin vrijwel direct aan de kantine grensde en mij de gelegenheid bood om af en toe een koud biertje te gaan halen. Ik proostte nog naar de overkant, alleen, helaas ze zagen het niet. Enfin, Pelle vermaakte zich uitstekend en in de tweede helft deed hij dat samen met Carly. Ik zelf vermaakte mij ook met de kantine verkwikkingen. Eerlijk is eerlijk, TOS was vandaag de betere. Ik had medelijden met Anne dat ze het zo te verduren kreeg, ze bleef gelukkig wel lachen. Toen de wedstrijd was afgelopen zag ik sommige meiden naar de kantine snellen om even later weer naar buiten te komen met een grote kan bier en een hoop glazen. Dat ging er in als…. Het was duidelijk dorstig weer want die kan was zo leeg. Helaas het zit er weer op, dit was onze laatste wedstrijd voor dit seizoen. Ik lieg niet als ik zeg dat iedereen er weer volop van heeft genoten.

Memorabel moment. We moesten min of meer snel terug naar sv Ouderkerk voor een dankwoord. Piet, Arie en Hennie hebben jaren voor ons gezorgd. Ze zorgden ervoor dat er thee was in de pauze en met warm weer limonade. Ze zorgden ervoor dat de kleedkamers weer netjes waren na afloop. En niet te vergeten, ze ontvingen altijd vriendelijk onze gasten. Kortom ze stonden altijd klaar voor ons. Helaas, maar wel begrijpelijk na zovele jaren, hebben ze besloten om er een punt achter te zetten en geven het stokje door aan anderen. Zowel ZA3 als VR3 zijn hun favoriete teams, althans heb ik uit betrouwbare bronnen vernomen. Ze vroegen ook altijd heel geïnteresseerd wat we hadden gedaan. Vanwege al hun goede zorgen werden ze even in het zonnetje gezet door Jeroen en Mark. Mannen nogmaals namens, met name, ZA3 en VR3 en uiteraard ook de andere teams hartstikke bedankt voor wat jullie voor ons hebben gedaan. Hulde.
Gerd