Team Frankrijk wint het FIFA20 evenement

Advertentie

Wat een affiche. Bijna de gehele wereldtop was afgelopen zaterdagavond neergestreken bij sv Ouderkerk. Deelnames van topploegen uit o.a. de nationale competitie (Ajax, Feyenoord), internationale competities (Real Madrid, Barcelona, Juventus en PSG), en landenteams (Frankrijk, Nederland, België). Alle combinaties was mogelijk bij sv Ouderkerk. Elke coach mocht zijn eigen team kiezen en samenstellen.

Het FIFA20 evenement startte om precies 18.00 uur met 60 deelnemers, verdeeld over 16 poules van 3 of 4 teams verdeeld over 10 schermen tegelijk. De beste 32 teams gingen door naar de knock out fase. Nu werd het pas echt spannend. Vele wedstrijden moesten beslist worden door penalty’s. Dat alle combinaties mogelijk was bleek al snel dat in een kwartfinale Frankrijk-Frankrijk op het programma stond. Ook een unieke wedstrijd was trouwens de finale. Op dit nog spannender te maken gingen de lichten om 21.45 uit en de finale werd gespeeld op het grote scherm. Frankrijk (door coach Jazz Fust) versloeg overtuigend met 3-0 het team Ajax (coach Jayson de Zwart).

De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement met vele positieve reacties. Dank aan alle vrijwilligers, en aan De Club van 100 wie die toernooi heeft gesponsord.