SvOuderkerk Zat. 2 – NiTA Zat. 2 5-3(0-1)

Mede door de meivakantie was het alweer 3 weekenden geleden dat de zaterdag 2 een wedstrijd moest spelen. Daarbij Kockengen uit stranden de titelrace door een nipt verlies, maar door het winnen van de 2e periode is er alles aan gelegen om in de resterende wedstrijden de goede vorm voor de Nacompetitie te herpakken. De bezoekers NiTA (Nieuwer Ter Aa) staan 9e en speelden de afgelopen wedstrijden wisselvallig. Kansen voor Ouderkerk om er een mooie wedstrijd van te maken. Dat moest dan wel gebeuren zonder een aantal vaste krachten. Rick Theijsmeijer(keeper) stond op de latten, Marthijn de Bruijn zat bij het 1e en Rudmer Fijlstra begon op de bank om gespaard te worden voor het 1e. Er was wel een verrassing op de vroege ochtend, want Sandy Sukrisno had zich afgemeld maar verscheen toch want de plannen waren gewijzigd. Coach Ron had al wel een basis 11 geformeerd waardoor ook Sandy op de bank moest beginnen. Door alle verschuivingen was er voor zowel Niek Visscher als Sven van Veenendaal weer eens een basisplek, beide heren moesten het de laatste wedstrijden voornamelijk vanaf de bank bekijken.
De eerste helft begon Ouderkerk op zijn vertrouwde wijze, druk naar voren en vooral op de helft van de tegenstander spelend. Gezegd moest worden dat Ouderkerk soms te hoog stond, hierdoor kon NiTA er een aantal keer goed onderuit voetballen. Mede doordat ze na een aanval van Ouderkerk een verdediger doorschoven naar het middenveld kwam Ouderkerk er één te kort. Met de kansen deed NiTA niet veel, vaak omdat ze te gehaast speelde, wel kwamen ze eenmaal alleen voor Keeper Raymond Korrel die de bal pak goed pakte. Ouderkerk kreeg ook één grote kans, een lange bal van achteruit kwam net achter de verdediging in de voeten van Rogier de Bruijn. De spits kampt al enige tijd met een knie klacht en speelde mede daardoor nog niet bij het 1e. Hij nam hem goed aan maar schoot ongecontroleerd de bal op de lat oog in oog met de keeper. NiTA zou na een half uur de leiding nemen, bij een actie in de 16 ging de aanvaller overdreven naar de grond maar de scheidsrechter tuinde erin en gaf een strafschop. Raymond leek er nog aan te zitten maar de bal ging er toch in, 0-1. Meest opmerkelijke in de 1e helft van de wissel van Niek die moest plaats maken voor Sandy. Niet veel mensen snapte het want volgens velen was er toch een andere speler rijp voor een wissel.
Ondanks dat Ouderkerk het initiatief had gepakt na de goal begon de 2e helft met een tegenvaller, bij het rond spelen van de bal achterin was de pass van Keeper Raymond niet goed op Kay Diederen centraal achterin, de aanvaller kon zo door lopen en de 0-2 maken. Tevens was het Thomas van der Linden die een wissel aanvroeg omdat hij zijn hamstring weer voelde. Toch rechte Ouderkerk de rug en maakte de 1-2 uit een gesmoord schoot van afstand van Sandy, Rogier kreeg in de 16 de bal zodoende voor de voeten en knalde met behoorlijk wat frustratie de bal via de binnenkant van de paal erin. Niet veel later en met nog 20 minuten te spelen kopte Rogier op de achterlijn een goede vrij trap van rechts terug op de 5 meter waar Marnix Kaashoek de 2-2 kon binnen werken. Er werd nog voor buitenspel geappelleerd maar daar wilde de scheidsrechter niks van weten. Het spel ging inmiddels wat meer op en neer want ook NiTA kreeg kansen om weer op voorsprong te komen maar had geen geluk bij de aannamen. Sandy zette Ouderkerk vervolgens op een 3-2 voorsprong, een hoge bal van de linkerkant viel op 11 meter uit een kluts voor hem en hij schoot hard binnen. NiTA ging wat aanvallender spelen om de druk op Ouderkerk te vergroten, want dat punt moest toch wel gepakt worden. Door goed storend werk op het middenveld kon de ingevallen Remco van Twist weggestuurd worden middels een steekpass, samen met Marnix ging hij op de keeper af. Remco legde de bal goed opzij waardoor het voor Marnix een koud kunstje was om de 4-2 binnen te tikken. Toch kende NiTA van geen opgeven en met hernieuwde krachten wisten ze de spanning terug te brengen met de 4-3 en met nog een minuut of 5 te gaan lieten ze duidelijk merken dat ze ervoor zouden strijden tot de laatste minuut. En het scheelde niet veel of de gelijkmaker was er gekomen. Uit een aanval over hun rechterkant kwam een gevaarlijke voorzet bij de 2e paal, waar achter de rug van Sven van Veenendaal zijn directe tegenstand al dacht te scoren. Maar door de bal met het hoofd licht te raken en te verlengen voorkwam de rechtsback van Ouderkerk dit. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd beging NiTA in de opbouw nog een fout en wist Rogier uit de counter net als Marnix nog zijn tweede te maken, 5-3. De wedstrijd was ook meteen afgelopen na het doelpunt.
Complimenten aan alle spelers van het 2e! Het was een wedstrijd met veel strijd en genoeg verbeterpunten, maar de veerkracht was duidelijk te zien. En na het kampioenschap van vorige jaar is nu de 2e plek al een zeer goede prestatie van het 2e. Met goede moed gaan we richting de nacompetitie om op promotie te jagen, al mag er komend weekend eerst nog een afsluitende competitie wedstrijd gespeeld worden bij Roda’23 uit.