SvOuderkerk Zat. 2 – Kockengen Zat. 2 2-1(1-0)

“2e maakt overtuigende wedstrijd onnodig spannend”

Nu het 2e elftal steeds meer dezelfde formatie terug krijgt van de ploeg die vorig jaar zo goed presteerde is dat terug te zien op het veld. De basis elftal was dezelfde als een week eerder tegen Argon. Enige verschil dit keer was dat de bank er anders uitzag. Trainer/Coach Ron Ploeger geniet een heerlijke vakantie in het land van zijn favoriete drankje wijn. Hij had de taken overgedragen aan ad interim Nicky Bartens, die zijn furore maakt als trainer van de B1. Al voor de wedstrijd werd duidelijk dat Ron de zenuwen niet echt onder bedwang had. Door de weeks was leider Marco Theijsmeijer al velen malen ge-appt en dat ging op de wedstrijddag rustig verder. De condities waren heerlijk voor een pot voetbal, fris en vochtig, wat het veld lekker snel maakte.

Tegenstander Kockengen oogde vooraf imposant qua lengte en postuur binnen de ploeg, maar uiteindelijk bleek de kleinere nummer 6 toch de beste voetballer te zijn. Kockengen is door de zege tegen Ouderkerk van Overbos de rode lantaarn drager. Ouderkerk was gewaarschuwd, ditmaal mochten er geen fouten gemaakt worden op eigen veld. Ouderkerk dat op donderdag aan de opbouw had gewerkt begon offensief aan de wedstrijd. Helaas was de zorgvuldigheid in aanvallend opzicht er in het begin niet waardoor de afronding er niet van kwam of onzorgvuldig was. Spitsen Rogier de Bruijn, Marthijn de Bruijn en Floor Koelman maakten veel meters zonder hier profeit van te hebben. Ouderkerk beloonde zichzelf halverwege de eerste helft toch nadat Niek Visscher tweemaal achter elkaar een pass van de tegenstander onderschepte. Hij kon de bal steken op Marthijn de Bruijn, die op zijn beurt Rogier de Bruijn met een lage voorzet bij de eerste paal de bal de gelegenheid gaf om de 1-0 binnen te tikken. Een heerlijke uitgevoerde aanval. Kockengen was overigens niet ongevaarlijk, door onzorgvuldigheid konden zij counteren waarbij het een wonder was dat de 1-1 niet viel. Bij één aanval ontstond er een scrimmage in de 5 meter waarbij een aanvaller van Kockengen vrij in kon schieten. Sven van Veenendaal was op de doellijn gaan staan om zijn keeper te helpen, maar hoefde geen redding te verrichten omdat de bal slecht geraakt werd en naast ging. Ouderkerk had gezien de kansen al met een ruimere voorsprong aan de thee gekund dan de 1-0 die na 45 minuten op het bord stond.

In de tweede helft ging Ouderkerk op zoek naar meer treffers en misschien werd daar te gretig naar gezocht. Hierdoor werd er niet altijd goed omgeschakeld bij balverlies wat Kockengen meer mogelijkheden gaf om aan te vallen. Hierin trof Kockengen een keeper die zijn mannetje stond. Ouderkerk probeerde de bal sneller rond te laten gaan en wisselde veel van kant. Marthijn en Floor werden geregeld vooruit gestuurd, maar net als bij Ouderkerk had Kockengen een keeper staan die zijn doel goed verdedigde. Schoten van Floor, Sandy en Thomas (uit een vrije trap) werden gepareerd. En corners vooral geneutraliseerd door de lange verdedigers bij Kockengen. Toch viel de 2-0 uit een corner, het was Niek die de bal in de 16 bracht waar Rudmer Fijlstra het luchtduel aan ging met de keeper. De bal kreeg daarbij vooral hoogte maar bleef in de 5 meter. Thomas van der Linden was het die met zijn hoofd het laatste zetje gaf. Rudmer die verdedigend weer een sterke pot speelde zou ongewild later in de wedstrijd bij een corner de bal verliezen op de rand 16. Kockengen zetten via hun snelle nummer 6 een counter op waar hij met een lage voorzet een niet te missen kans bood aan een medespeler die simpel 2-1 maakte. Hierdoor werden de laatste minuten toch nog spannend maar zou de score niet meer veranderen.

De tweede helft werd door aantal momenten nog fraaier. Zo’n 10 minuten na rust werd Jeroen de Boer binnen de lijnen gebracht voor Marthijn de Bruijn. Jeroen die gretig inviel wilde laten zien dat hij een plekje in de basis verdiend. Tijdens één van zijn dribbels ging hij 2 tegenstanders voorbij en zette een 3e te kijk met pirouette álá Zidane, helaas vond de laatste dat niet zo fijn en stopte de dribbel door aan zijn arm te gaan hangen. Niek Visscher liet zijn kwaliteiten zien door Jeroen met een steekpass te bereiken en gaf deze bal met de buitenkant van de linkerschoen. Hij vroeg aan Wessel van Vliet of hij het goed had gezien. Wessel houdt van passen op deze manier, helaas is hij er niet altijd even succesvol mee. Bryan Spaan loste Floor Koelman af op de rechtsbuiten en combineerde er een aantal keer lekker op los. Vlak voor tijd mocht Michael Gyamfi de laatste minuten Sven van Veenendaal vervangen. Ouderkerk speelde een goede wedstrijd met veel combinatie voetbal en dus was Interim trainer Bartens tevreden na afloop. En kon Ron weer rustig verder genieten van zijn vakantie, want in de rust was hij niet echt gerustgesteld toen hij belde om naar de tussenstand te informeren. Het komende weekend is de selectie vrij en zal er aan de teambuilding gewerkt gaan worden!