SVO zon-2 – Fc Aalsmeer ( 2-1 ) 4-1

Nu moest het gebeuren, de eerste thuiswedstrijd, wedstrijden op eigen terrein moet je winnen.
De groep is over compleet en heeft de luxe om licht geblesseerde rust te geven. Het is wel te hopen dat de geblesseerde weer wedstrijden gaan spelen. De zondag selectie zal niet elke week over compleet zijn.
Na 14 minuten komen de gasten op voorsprong, bij de allereerste aanval is het direct raak.
Die scherpte was bij de Ouderkerkers ver te zoeken. Pas na ruim een half uur zet Daan v. Piggelen de stand gelijk na een goede aanval. Na vier/vijf keer niet afronden is het dan eindelijk raak. Nog geen twee minuten later wordt Tristan onreglementair gehinderd in het strafschop gebied. Zelf zet Tristan de Ouderkerkers op voorsprong door de strafschop feilloos binnen te schieten.
Na de thee moet SVO zijn draai weer een beetje vinden. Veel ballen die wij rond spelen gaan door de lucht i.p.v. over de grond. Dat bevorderd niet de snelheid van het spel.
Toch weten we in de 64ste minuut de voorsprong uit te bouwen. Tristan maakt 3-1
Als slagroom op de taart schiet Mats met buitenkant voet de bal ( per ongeluk ) over de keeper in het zijnetje. Misschien niet zo bedoeld maar dankzij een beetje wind is het een wonderschone goal.
De winst is door een combi van collectief en individuele kwaliteiten behaald.
Vanuit het collectief komen die individuele kwaliteiten vanzelf naar boven.
Aankomende zondag gaan we vol voor de eerste uit overwinning.
EdB