SVO Onder 23 komt net te kort tegen WV-HEDW

Advertentie

Dinsdag 6 december speelde sv Ouderkerk Onder 23 een oefenwedstrijd tegen WV HEDW Onder 23. De ploeg van Hoofd Jeugd Opleiding Bas van Bergen trad aan met verschillende spelers uit de B1, A1, de zaterdag-selectie en de zondag-selectie. WV trok aan het langste eind en won de wedstrijd met 5-3.

De wedstrijd speelde zich af op een zeer hoog niveau. WV speelde ook met een aantal spelers uit de 1e en 2e elftallen, en ook met een aantal A1 spelers. Technisch en tactisch gezien was het een zeer aantrekkelijk duel. En dat was knap, omdat het veld redelijk glad was om voetbal over de grond te spelen. Het werd echter duidelijk dat onze Onder 23 ploeg beschikt over veel talent en dat kwam er bij vlagen uit in de wedstrijd.
SVO begon de eerste minuten zeer sterk en creëerde een aantal goede kansen via Imad, Stijn, Friso en Kaj. Echter, WV was effectiever in de het afmaken van de kansen. Zo stond het binnen 20 minuten al 2-0 voor WV. En dit was onnodig.
Toch bleef SVO kansen creëren en dit resulteerde dan ook in een goal van Thijs de Dood.

In de rust werden er tactisch nog de nodige punten op de ‘i’ gezet en de intentie was om nog altijd de voetballende oplossing te zoeken en achterin 1-op-1 te gaan spelen. Dit zijn namelijk de wedstrijden voor onze (jonge) spelers om veelal te leren van het spelen tegen senioren-ploegen. SVO begon de tweede helft, net als de 1e helft, sterk en scoorde meteen na een pass van aanvoerder Friso Kaashoek via Kaj de Jong. Vervolgens werd er binnen een kwartier maarliefst 3x gescoord: tweemaal door WV (onder andere een penalty) en 1x door Friso Kaashoek. Hoewel SVO nog kansen genoeg kreeg op de gelijkmaker, scoorde WV een prachtige 5e goal en zette daarmee de eindstand op 5-3 voor de Amsterdammers.

Conclusie: Een leerzame wedstrijd voor onze spelers. De intenties waren om aanvallend voetbal te spelen met heel veel druk naar voren toe en dit zorgde voor veel mooie voetballende momenten. Complimenten voor Bryce Day: De speler uit de B1 (JO17-1) van sv Ouderkerk viel na 60 minuten in en was daarmee veruit de jongste speler van het veld.

Opstelling sv Ouderkerk:
Rick Theijsmeijer, Tim Weenink (/Bryce Day), Thijs de Dood, Luuk van de Laar, Matthijs van Zuilichem; Tijmen van den Brink, Jay Day, Stijn Pocceratu (/ Thomas van der Linden); Kaj de Jong, Friso Kaashoek (C), Imad El Boutaibi (/ Daan van Piggelen)

Doelpunten: Thijs de Dood (1x), Kaj de Jong (1x), Friso Kaashoek (1x).
Trainer: Bas van Bergen
Grensrechter: Gerard Sieverding