Zeeburgia VR1 – sv Ouderkerk VR2 1-1 (1-1)

Suus had aangeboden om te rijden. Dat kwam nog eens mooi uit, dan kon ik haar vragen om Sabine en mij bij mij thuis op te pikken. De parkeerplaats bij sv Ouderkerk was redelijk vol, echter, gelukkig vlak vooraan was nog een smal plekje vrij. “Oeh. Die plek is wel smal maar daar passen wij nog wel in”, mompelde Suus en duwde de auto met zijn neus als eerste erin. Sabine zat op de achterbank en Suus draaide zich om naar haar: “Van jouw Rutger kreeg ik van de week nog op mijn donder. Toen parkeerde ik ook vooruit in, dat was niet goed vond hij. “Je moet altijd achteruit inparkeren bij een parkeerhaven, mocht je een keer snel weg moeten dan scheelt dat een hoop tijd……”. Dat horende draaide ik mij verbaasd om en vroeg aan dezelfde Sabine of dat mijn schoonzoon vroeger soms bij een gilde zat die slechte dingen met banken deed….. Dat het wat krap was, was wel te merken aan hoe Sabine uitstapte. Aan de bestuurders kant lukte haar niet, aan de bijrijders kant iets beter, ze kwam bijna uit de auto gevallen. Enfin, na een hoop gewring konden we eindelijk op weg naar de kantine. Ver kwamen we niet, we waren net een paar stappen van de auto verwijderd of de anderen kwamen ons al tegemoet. “Wat zijn jullie laat?”, kwam er bijna eensgezind uit alle monden. Ik verontschuldigde ons met het feit dat iemand moeilijk deed met uitstappen. We draaiden ons om en deden weer die paar stappen terug om bij de auto van Suus uit te komen. “Misschien is het makkelijk als je hem er eerst even uit rijdt”, opperde ik voorzichtig. Dat deed ze dan ook en wij konden ruim instappen. Jan stond twee plaatsen verder ingeparkeerd en was inmiddels ook zijn parkeerhaven uitgereden, echter net de andere kant op. Nou daar stonden we dan, twee autoneuzen naar elkaar wijzend en de ene chauffeur gebaarde nog heftiger dan de andere chauffeur, om opzij te gaan, om doorgang te creëren. Het leek een beetje op de taferelen bij de brug bij bakkerij Out. Uiteindelijk konden we weg nadat beide een beetje geven en nemen hadden toegepast.

Onderweg hebben we het over de nieuwe film van Queen gehad “Bohemian Rhapsody”. Nou ja eigenlijk meer over de nieuwe Love Seats die Pathé Arena rijk is. “Oh…..Dat lijkt mij wel wat”, zei ik met daarachteraan: “als een film niets blijkt te zijn val ik altijd in slaap, dan kan ik lekker languit liggen”.

Achter de Jaap Eden baan reden we de lange parkeerplaats op. Met het idee, mocht er een plekje zijn dan pakken we die meteen en anders zien we wel verder. En jawel hoor direct aan het begin zagen we een mooi plekje aan de overkant. “Zal ik eerst maar even doorrijden”, gooide Suus in de groep. “Nou ja, als je dat doet dan loop je wel het risico dat deze plek straks weg is als je terug rijdt. Daar zat wat in vond ze en stopte. Ze kon er echter niet meteen inrijden omdat er een auto van de andere kant kwam aangereden. De auto passeerde ons, vlak na ons gaat die in zijn achteruit en rijdt ‘ons’ plekje op. Nou dan moet je net Suus hebben…..raampje open en “Hé, hééé, ja jij ja, je ziet toch dat ik hier sta te wachten, waar ben je mee bezig…..” “Uit de andere auto kwam een hoop protest, dat hij al een keer heen en weer was gereden en vond dus dat hij meer recht had op deze plek. Vervolgens reed hij verder achteruit die parkeerplek op. “Laat maar Suus, anders staan we hier over een uur nog, we kijken wel verder”, zei ik. Ze was verstandig, maar gooide er nog wel even achteraan: “Je moet zeker snel weg hè straks, stakker…..”. Ze zette de auto in zijn vooruit en langzaam reden we voorbij de één na de ander volle parkeerplaats. Totdat, warempel, direct naast de ingang was er een plek vrij, wat een mazzel. Suus stoof met een brede lach erin: “Zzzo, laten zo en niets meer aan doen. Bij het uitstappen zei Sabine: “Ik zal die vent wel even toeroepen dat Specsavers vaak leuke aanbiedingen heeft….” Gelukkig liet ze het.

Een hoop meiden gingen rechtstreeks, waaronder ook Michelle. Het was al wat aan de late kant en nog geen Michelle te bekennen, dus gooide ik in de groep: “Meisjes, heeft iemand van jullie heel misschien iets van Michelle gehoord, ze zou mee doen, maar is er nog niet?” “Jaaa, ze vond een vent naast haar in bed vanochtend en komt wat later”, gaf Gaby als antwoord en begon meteen daarna te lachen omdat ik waarschijnlijk op een aparte manier terug keek. Gaby haar antwoord was nog warm, bij wijze van spreken, of daar kwam Michelle de kantine ingelopen, vrolijk als altijd. Ik wilde weten of we dit nu iedere zaterdag gaan meemaken, dus ik liep op haar af en vroeg voorzichtig: “Zeg, uhhh, die vent vanochtend die in je bed lag…..” Verder kwam ik niet, ze keek mij met grote lachende ogen aan en al lachend viel ze mij in de rede: “Oh, hahaha, die opblaaspop die ik gisteren heb gekregen, met dat gekke ventieltje, hahaha, ja die had ik inderdaad naast mijn bed liggen vanochtend, hahaha, nou wees maar niet bang die is volgende week weer leeggelopen, heeft dan niets meer hahaha platzak is die dan……”. Nou waar bemoei ik mij eigenlijk ook mee.

“Gerd, Gerd”, hoorde ik opeens iemand roepen. Ik keek rond en zag Ellen heftig naar mij zwaaien. Ze brabbelde er nog iets achteraan en ik liet haar in gebarentaal blijken dat ik haar niet kon verstaan. Toen ze naar mij toe kwam gelopen liet ze mij trots haar nieuwe kicksen zien. “Met deze kleur vergeet ik ze vast niet meer mee te nemen”.

Alhoewel we één keer niet door het oog van de naald waren gekropen en twee keer wel, hadden we hier toch met een ruime meerderheid aan doelpunten en drie punten het complex kunnen verlaten. Helaas kwamen we niet verder dan 1-1 en dus ook maar één punt…..

Memorabel moment. De meisjes liepen naar de kleedkamer om zich om te omkleden. Jan zat een beetje om zich heen te kijken en zijn ogen vielen op enig moment op twee grote tv schermen die boven de bar hingen. Na ze een tijdje bekeken te hebben zegt hij al vragend tegen mij: “Dat hebben wij niet hè” “Wat?” “Nou tv schermen met die veldindelingen en uitslagen.” “Nee, natuurlijk niet, vertel mij eens wat wij nou in godsnaam met veldindelingen en uitslagen van Zeeburgia moeten…..”, antwoordde ik.

Gerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *