SV OUDERKERK VERLIEST OPNIEUW

Het wordt een eentonig verhaal. Al weken achtereen voetballend de bovenliggende partij, veelvuldig in de aanval, maar na het laatste fluitsignaal toch met lege handen achterblijven. Tegen PVC in Utrecht werd met 1-2 verloren.

Ouderkerk zit momenteel in een moeilijke fase. Coach Jules Pasteuning is zich daar terdege van bewust. Het gaat niet vanzelf. Met z’n allen zullen we er aan moeten werken om die negatieve spiraal te doorbreken, aldus Jules.

En werken deden de Ouderkerkers ook deze wedstrijd wel. Daar ligt het niet aan. Op de inzet van de spelers valt nauwelijks iets aan te merken. De wil is er en dan moet het af en toe meezitten voor een goed resultaat.

Ook tegen PVC probeerde Ouderkerk het vaak voetballend op te lossen, maar een discutabele penalty tegen in de 33e minuut was een eerste spaak in het wiel. Er zouden er deze middag nog meer volgen. In de 51e minuut een vlotlopende aanval waaruit Thom Straver op fraaie wijze wist te scoren. Scheidsrechter Has keurde de goal aanvankelijk goed, maar kwam op advies van de PVC-grensrechter op zijn beslissing terug wegens buitenspel. Al dan niet terecht en dat geldt in feite voor zijn hele optreden deze middag waar je -zeker van de kant van Ouderkerk – echt wel vraagtekens bij kan zetten. Bijvoorbeeld bij de tweede goal van PVC, waarbij hands werd gemaakt. De Ouderkerkse grensrechter (Leo Houtkamp) vlagde daarvoor, maar nu wilde scheidsrechter Has daar niets van weten. Na afloop waren de kenners het er in z’n algemeenheid over eens dat de heer Has wel erg nadrukkelijk zijn stempel op deze wedstrijd heeft weten te drukken en dan vaak niet in het voordeel van Ouderkerk.

Toch moet Ouderkerk ook deze nederlaag vooral bij zichzelf zoeken. Voetballend staat het zijn mannetje, maar scoren gaat nu moeizaam. Toch kwam het in de 69e minuut op gelijke hoogte. Een ingooi werd doorgekopt waarna de inzet van Ouderkerk via de PVC-keeper tegen de lat kwam. De terugspringende bal werd door Thijs de Dood in het doel gewerkt (1-1). Ook belandden nog schoten van Jay Day en Bart Muns op de lat. Dat kon er ook nog wel bij. Het zat dus voor Ouderkerk deze middag echt niet mee,  Dat het dan uiteindelijk ook nog 1-2 wordt maakt het voor de ploeg van Jules Pasteuning extra zuur. Het zat ons in alle opzichten deze middag tegen. We probeerden te blijven voetballen en ik heb zeker goede dingen gezien. Ik verwijt mijn ploeg dan ook niets. Nu nog een beter resultaat, aldus de coach.

Rob van ‘t Veer

3 gedachten over “SV OUDERKERK VERLIEST OPNIEUW

• 2 maart 2020 om 16:14
    Permalink

Als jullie nou wat minder liepen te zeiken en schoppen hadden jullie misschien nog wat meegekregen stelletje wijven gadverdamme. En op appèl ga je geen wedstrijd winnen zorgt er ook niet voor dat de scheids ineens wel gaat fluiten sukkels. Succes verder

Beantwoorden
  • 2 maart 2020 om 17:05
    Permalink

Beste Jan,

Wil je een beetje letten op je taalgebruik?

met sportieve groet,

Mark van Beusekom