SV OUDERKERK STROOIT MET KADOOTJES

Diemen uit blijft voor de Ouderkerkers altijd een moeilijk te nemen horde. Zelden wordt daar gewonnen en ook nu bleven de punten in Diemen. Coach Jules Pasteuning was vooral boos over de manier waarop vier van de vijf tegengoals werden weggegeven. Gewoon zonde en volstrekt onnodig (3-5).

Ook nu weer was de start veelbelovend en was Ouderkerk in het eerste halfuur de bovenliggende partij. In de 6e minuut leverde dat resultaat op. Rocky Nuamah wist zich op de rand van de zestien vrij te spelen en haalde vervolgens doeltreffend uit (1-0). In de 19e minuut had Bart Muns die voorsprong kunnen verdubbelen (na een pass van Thijs de Dood), maar de bal verdween voor de Ouderkerkers net langs de verkeerde kant van de paal. Datzelfde lot verging een vrije trap van Rocky in de 23e minuut. Tot dat moment had Diemen daar nauwelijks iets tegenover kunnen stellen. In de 28e minuut kreeg het echter (onnodig) een vrije trap op links. Uit de voorzet werd door de verdediging vervolgens niet adekwaat gereageerd. Echt een rommelgoal, maar die telde wel (1-1). Twee minuten later kreeg Diemen (opnieuw onnodig) een penalty toegewezen (1-2) en weer twee minuten later werd het uit een corner zelfs 1-3. De Ouderkerkse verdediging stond er ook dit keer bij en keek er naar. Toch wist Ouderkerk nog voor de rust de stand gelijk te trekken. In de 37e minuut wist spits Thom Straver op fraaie wijze te scoren, maar de mooiste goal deze middag kwam op naam van Bart Muns. Ruben Kalkman verstuurde de bal in de diepte. Bart controleerde deze knap en wist de  bal met een magnifieke boog tot doelpunt te verheffen (3-3).

De tweede helft was koud vijf minuten oud of keeper Jesse de Wit van Ouderkerk ging bij het uittrappen schromelijk in de fout en bij een poging om die te herstellen werd andermaal een penalty veroorzaakt (3-4). Ook nu weer volstrekt onnodig en opnieuw een kadootje (totaal vier op een rij). En daar was de coach dus boos over. Het enige doelpunt dat Diemen zelf “verdiende” viel overigens in de 59e minuut (3-5).

Het laatste halfuur probeerde Ouderkerk het nog wel, maar kon -ook na het inbrengen van drie wisselspelers– geen vuist meer maken. Of zoals een aantal trouwe meegereisde supporters constateerden: ‘vooral de tweede helft was niet om aan te gluren. Dit is tot heden onze slechtste wedstrijd van het seizoen’. Volgende week wacht opnieuw een flinke klus en wel thuis tegen koploper Swift.

Rob van ‘t Veer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *