SV OUDERKERK ONDER 23 DELFT ONDERSPIT BIJ WV-HEDW

Waar het weer overdag weinig hoopvol was met veel regen was het gisterenavond wonderwel droog tijdens de wedstrijd van de Onder 23 talenten van WV-HEDW tegen sv Ouderkerk. De tegenstander, getraind door de niet geheel onbekende trainer met blauwwitte roots te weten Bas van Bergen, ging direct fel van start met veel druk in de opbouw van vooral de middenlinie van sv Ouderkerk. Die waren op hun beurt overrompeld door de fanatieke Amsterdamse start en hadden lange tijd zichtbaar moeite om zich onder de druk uit te voetballen. Na een minuut of 10 viel terecht de eerste Amsterdamse goal door een snelle aanval over links die vanaf de achterlijn werd teruggelegd in de 16 meter en vervolgens werd ingeschoten. De Ouderkerkse goalie zat er nog bij maar het bleek niet voldoende om de bal naast te tikken. WV- HEDW bleef gedurende de eerste helft aanvallen maar deed zichzelf te kort in de afronding. Sv Ouderkerk kon hier aanvallend weinig tegenoverstellen, leed veel balverlies in de opbouw en schoot in de eerste helft door de geringe aanvoer aanvallend te kort. Ruststand 1-0 voor WV-HEDW. In de tweede helft vonden aan Ouderkerkse zijde enige wisselingen plaats waardoor mensen meer op de hun vertrouwde posities terecht kwamen hetgeen met name leidde tot veel meer Ouderkerks verzet op het middenveld. Dat WV-HDEW met name de omschakeling goed beheerste door zeer snel en vaardige naar voren gericht spel en dito behendige spelers bleek na zo’n kwartier in de 2 e helft. Waar sv Ouderkerk zich leek te herpakken was het WV-HEDW die met snelle en qua rendement zeer effectieve uitvallen de 2-0 en de 3-0 lieten aantekenen. Het pleitte voor sv Ouderkerk dat de dit keer geel-blauwen bleven voetballen en de laatste 20 minuten alle ontzag en schroom voor de tegenstander van zich afgooiden. Dit resulteerde dan ook direct in een treffer en kwam de 3-1 op het scorebord. Waar de gastheren hun kansen verzuimden te verzilveren kwam door goed Ouderkerks spel, geloof en doorzetten zelfs nog de 3-2 en 3-3 binnen handbereik. De Amsterdamse doelman toonde met katachtige reddingen z’n klasse en voorkwam daarmee verder Ouderkerks sportief succes. Einduitslag dus 3-1 voor WV-HEDW dat daarmee gezin de hele wedstrijd een terechte winnaar werd van deze leuke pot voetbal op dinsdagavond in poule A1 van de Jong Seniorenvoetbal Competitie (JSC).

Han van der Zwan