SV OUDERKERK LEGT KOPLOPER OP DE PIJNBANK

In de thuiswedstrijd deze zondagmiddag was promovendus Nieuw West United (NWU), nu ook koploper in de derde klasse, de tegenstander. Ouderkerk was dus gewaarschuwd en kon dan ook aan de bak. En dat deed het. Met passie en inzet kreeg het uiteindelijk NWU over de knie (3-2)

De spelers van Ouderkerk hadden er deze middag zichtbaar zin in. Vanaf het eerste fluitsignaal stond de turbo aan en wisten ze NWU onder druk te zetten. En hadden die een keer balbezit dan zat er telkens een Ouderkerker bovenop. Daardoor kon ook het middenveld de aanval regelmatig met fraaie passes bedienen, zo ook in de vijfde minuut. Een flitsende aanval over diverse schijven zette Bryce Day alleen voor de keeper maar diens schot werd door de NWU-keeper geblokkeerd. Dat was wel het sein voor nóg meer aanvallen, de een nog mooier dan de ander.  In de 34e minuut was het Tom Straver die zo’n aanval inleidde en Daan van Piggelen op rechts bereikte. Die kapte z’n tegenstander knap uit en uit diens voorzet wist Bart Muns fraai te scoren (1-0). Echt een aanval uit het boekje. Twee minuten later opnieuw een prima opgezette aanval en het was  dit keer Tom Straver zelf die doel leek te treffen, maar de teen van de NWU-keeper voorkwam dat.

Ook na de thee hetzelfde spelbeeld waarbij Ouderkerk ook nu weer regelmatig voor het doel van de tegenstander was te vinden. En niet zonder gevaar. Eigenlijk ging van elke Ouderkerkse aanval steeds veel dreiging uit, maar tot een doelpunt kwam het echter niet. NWU wist daar niet veel tegenover te stellen. Tot de 63e minuut. Een ogenschijnlijk makkelijk afstandschot kreeg keeper Jesse de Wit niet onder controle en de terugspringende bal was een makkie voor één van de NWU-voorwaartsen (1-1). Overigens herstelde Jesse zich daarna knap. Het leek een gelijkspel te worden, maar Rocky Nuamah (bij Ouderkerk ingevallen in de 75e minuut) dacht daar anders over. Als linker vleugelaanvaller wist hij op onnavolgbare wijze door te dringen in het strafschopgebied van NWU waar hij Mitchel Melissen wist te vinden (2-0). Opnieuw een prima goal.

In de 89e minuut maakte Bart Muns er met een fraai afstandschot zelfs 3-1 van. Dat het daarna voor de Ouderkerkers toch nog billenknijpen werd door een eigen doelpunt via de rug van  Ruben Kalkman mocht de pret niet drukken. Een prima prestatie en dat vond coach Jules Pasteuning ook. We hebben heel volwassen gespeeld en waren geduldig in de omschakeling. Daarnaast bleven we  geconcentreerd spelen. We hebben daar zeker stappen in gemaakt. Al met al een terechte overwinning, aldus Jules. Overigens stond de wedstrijd onder de prima leiding van scheidsrechter Theo Groot.

Volgende week uit naar ‘s Graveland.

Rob van ‘t Veer