SV OUDERKERK LAAT HET OPNIEUW GEBEUREN

In en tegen Zwaluwen Utrecht 1911 incasseerde Ouderkerk twee volkomen onnodige tegengoals en verzuimde het zelf bij de vele open doelkansen ook maar één keer de trekker over te halen. Het werd dus een 0-2 verlies.

Op Sportpark Welgelegen in de Utrechtse wijk Transwijk zou het deze middag dan moeten gebeuren. In het thuisduel tegen Zwaluwen Utrecht 1911(ZU) werd het nog 3-2 voor de Ouderkerkers, die zelf in deze competitie totnutoe zeven keer wisten te winnen, tweemaal gelijkspeelden, maar ook zeven keer verloren. ZU won zesmaal, speelden nog niet gelijk en verloren tien keer. Dus waarom zou Ouderkerk deze zondagmiddag de negatieve spiraal, waarin het al weken zit,  nu eindelijk niet eens kunnen ombuigen.

In de eerste helft was Ouderkerk, zoals zo vaak, opnieuw de bovenliggende partij. Op het moeilijk bespeelbare veld (een mengsel van gewoon gras en kunstgras) zocht het veelvuldig de aanval op, waarbij Rocky Nuamah zich onderscheidde. Met schoten uit de tweede lijn stelde hij de ZU-goalie op de proef. Die wist echter niet van wijken. Hoe jammer is het dan dat slechts na twee uitvallen en twee persoonlijke fouten in de Ouderkerkse achterhoede met 0-2 achterstand de thee werd opgezocht

Toch was de hoop bij de meegereisde supporters nog niet vervlogen. Immers in het thuisduel werd een 0-2 achterstand ook alsnog omgebogen in een 3-2 overwinning. En dat had, achteraf gezien, er  ook zeker ingezeten. Maar als je na zoveel open doelkansen in de tweede speelhelft met ook nu weer een bal tegen de paal niet weet te scoren dan kan je dat alleen jezelf maar verwijten. Of het moet zijn het moment dat een ZU-speler in de 86e minuut in de zestien de bal met zijn hand/arm beroerde. Een ieder dacht aan een penalty, maar de -overigens prima leidende scheidsrechter – had het niet waargenomen. Hij kwam na afloop keurig tekst en uitleg geven. Zijn gezichtsveld was beperkt door een ZU-speler en voor wat ik niet heb gezien kan ik ook niet voor fluiten, aldus de leidsman.

Ook na deze zondag zit Ouderkerk dus nog steeds in de hoek waar de klappen vallen. Begrijpelijk dat spelers, staf en de supporters opnieuw teleurgesteld huiswaarts keerden.

De coach  Jules Pasteuning verwoordde het zo: De eerste helft hebben we op een lastig veld toch geprobeerd te voetballen. Het was weer net niet. Sterker nog: we lieten het opnieuw gebeuren en keken lijdzaam toe hoe ZU tweemaal scoorde. Dat is ons in de tweede helft helaas niet gelukt. Niet- scoren is momenteel ons manco. Volgende week tegen UVV thuis krijgen we opnieuw een kans om ons te revancheren, aldus de coach.

Rob van ‘t Veer