SV OUDERKERK KAN ZEGEREEKS NIET VOORTZETTEN

Na twee overwinningen op rij – vorige week zondag uit tegen APWC en afgelopen dinsdag thuis tegen Zwaluwen Utrecht’11 – waren de verwachtingen bij SV Ouderkerk hooggespannen.

Het lukte het team van coach Jules Pasteuning niet die ook daadwerkelijk waar te maken. In de thuiswedstrijd tegen Sporting ‘70  uit Utrecht werd het uiteindelijk een gelijkspel (1-1). Het begon voor de Ouderkerkers hoopvol. Vanaf het beginsignaal werd Sporting direct onder druk gezet dat resulteerde in enkele kansen. De beste kans deed zich voor in de 17e minuut.

Een fraai opgezette aanval over links bereikte Kevin Ocran, die vrije doortocht had op de keeper van Sporting. In plaats af te geven op de vrijstaande Durante Osman probeerde Kevin het zelf. Zijn schot miste uiteindelijk doel. Sporting wist zich vervolgens toch iets meer onder de druk van Ouderkerk uit te spelen. Het kreeg wat meer grip op het middenveld en daardoor ook de gelegenheid tot aanvallen. Die waren niet echt gevaarlijk, maar er ging steeds wel dreiging van uit. Pas echt gevaarlijk werd het in de 41e minuut: toen moest keeper Remy van Luijn alle zeilen bijzetten om erger te voorkomen. Kort daarvoor moest overigens de rechtervleugelaanvaller van Ouderkerk (Durante Olsman) naar de kant met een hamstringblessure.  Dan lever je als ploeg gelijk de nodige snelheid in. Hij werd vervangen door Sten Bossong.

Direct na de pauze (vanwege de coronamaatregelen met thee op het veld) was het dit keer Sporting die onmiddellijk de aanval zocht. Keeper Van Luijn zag de inzet net naast zijn doel verdwijnen. Aan de andere kant liet Thom Straver, de spits van Ouderkerk, van zich spreken. Zijn voorzet in de 50e minuut bereikte Bart Muns. Zijn inzet mislukte jammerlijk.

Uiteindelijk was het in de 62e minuut wél raak. Bryce Day bereikte met een subtiele pass Vincent Ocran, die dit keer niet faalde. Zijn schuiver in de rechterhoek betekende een 1-0 voorsprong voor Ouderkerk.

Coach Jules Pasteuning had verwacht dat zijn team die voorsprong wel over de streep zou trekken. Niet dus: Een verre uittrap van de Sporting-goalie in de 83e minuut werd door de achterhoede van Ouderkerk niet goed beoordeeld. De gelijkmaker was daarmee een feit. In het slot van de wedstrijd, waarin scheidsrechter Rob Dumont nogal warrig floot, waren er nog wel kansen over en weer, maar in de stand veranderde er niets.

Coach Jules Pasteuning: het was voor ons over het geheel genomen een moeizame wedstrijd. Voetballend was het niet goed genoeg. We kwamen behoudens het eerste kwartier ook niet echt in ons spel. Drie wedstrijden in een week zullen ongetwijfeld daarbij een rol hebben gespeeld. Zie ook de hamstringblessure van Durante. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen VVZA in Amersfoort op het programma. Hoewel: eerst maar afwachten met welke verdergaande maatregelen het kabinet komt. De gezondheid van een ieder gaat tenslotte voor.

Rob van ‘t Veer

Een gedachte over “SV OUDERKERK KAN ZEGEREEKS NIET VOORTZETTEN

• 12 oktober 2020 om 19:03
    Permalink

Correctie. Voor de aandachtige lezer: de inhaalwedstrijd tegen Zwaluwen Utrecht’11 was niet op dinsdag maar op donderdag 8 oktober J.l. Waarvan akte.

Beantwoorden