SV Ouderkerk JO17-1 ouderwets op dreef

Oude tijden herleven in Ouderkerk.
Hoe leuk is het dat een aantal kleine jochies in de F3 voor het eerst een team vormen en dat je negen jaar later met elkaar nog steeds heel veel voetbalplezier beleefd.
Welnu, dat is precies wat er thans met O17-1 van SV Ouderkerk aan de hand is. Natuurlijk kwamen er in de eerste jaren links en rechts een paar jongens bij en vielen er ook een aantal af, maar van het team dat er nu staat, promoveerden acht jongens in 2015 met de D1 naar de hoofdklasse. Die acht vormen anno vandaag nog steeds de ruggengraat van het huidige J017 team. Graag stellen we ze even aan u voor.
In de voorste linie:
Roemer Bouwman, linksbuiten, harde werker met altijd een glimlach, goede trap, sterk met het hoofd.
Daan van Unen, spits, goalgetter van beroep, nog altijd dat neusje voor de goede plek
Jamie Broekmeulen, rechtsbuiten, onze Speedy Gonzales, loopt soms zelfs zijn eigen schaduw voorbij.
Joep Wouters van den Oudenweijer, de nummer 10, (samen met Jesper) de olie in de aanvalsmachine, loert op assists, maar pikt zelf ook zijn goaltjes mee.
Jesper Gustafson, de aanvoerder, rechtshalf, (samen met Joep) de aanvalsregisseur, controleur, verwoestende pegel in zijn rechter.
Gijs Breebaart, linksachter, toonbeeld van onverzettelijkheid, zorgt over de linkerflank ook graag voor de nodige aanvallende impulsen.
Dax de Wit, keeper, comeback kid na een 3-jarig uitstapje naar Buitenveldert, goede trap, kan mee voetballen en coachen.
Quinten Drupsteen, onze andere spits, type: buffelen, sleuren en scoren. Gaat letterlijk voorop in de strijd. Helaas er enige maanden uit met een pittige blessure, na de winterstop hopelijk weer van de partij.
Van de kampioensploeg van de D1 verloren we Guus Beaumont, maar met een zeer goede reden. Guus voetbalt tegenwoordig op het hoogste niveau in Groningen bij de lokale FC.
Het feit dat hij regelmatig, zo ook vandaag, langs de lijn zijn oude maten staat aan te moedigen, zegt alles over dit team.
We missen onze Dirk (de Bouter). Onze pechvogel, die tegen zo een nare blessure aan is gelopen, dat hij er al ruim twee seizoenen uit is. We duimen voor Dirk en hij hoort er zeker bij.
En tenslotte Simon van Rens; die we alvast hebben uitgeleend aan de O19, maar hij hoort zeker ook tot de harde kern van deze groep.
Wie completeren de huidige O17-1:
Senna Hamel, kopsterke centrale linker centrale verdediger,
Kas Wiersma, rechtse centrale verdediger, eerste jaars O17
Storm de Jong, rechtsback of rechtshalf
Tim Wicherink, rechtsback
Sem Wouters van den Oudenweijer, linkshalf of rechtshalf, eerste jaars O17
Hidde Boonstra, middenvelder of aanvaller
Jonas Spijkerboer, rechtsback
Nadat de ploeg van trainer/coach Marcel Wagenhuis en leider van het allereerste uur, Bob van Unen, tot nu toe alle tegenstanders van de mat hadden gespeeld, is het de komende drie weken “moneytime”. Ouderkerk staat ongeslagen bovenaan, maar de nummers 2 tot en met 4 staan de komende weken op het menu. Vandaag was het de beurt aan de zondag O17 van AFC, met een goede bekende in hun midden, Jayden Gentenaar.
In de eerste tien minuten leek AFC Ouderkerk aardig onder controle te hebben, zonder dat dat leidde tot serieus Amsterdams gevaar. Daarna waren er enkele prikstootjes van de thuisploeg, totdat na zo’n 20 minuten een inzet van Daan buiten de zestien voor de linkervoet van Joep kwam, die met een gericht schot de bal richting de linkerbovenhoek dirigeerde (1-0). Gaandeweg kreeg Ouderkerk steeds meer vat op de wedstrijd en was er amper nog sprake van Amsterdamse kansen, hooguit soms, zoals van Gaal dat altijd noemde, een mogelijkheid. Zo’n tien minuten voor het rust signaal zette Gijs, vanaf linksachter de tweede goal in de steigers. Met een prima pass speelde hij Joep op de rand van de zestien in, die aanvankelijk zelf leek te gaan schieten, maar er uiteindelijk voor koos om met buitenkant rechts Daan vrij voor de keeper te zetten. Welnu, dat zijn precies de kansen waar Daan op loert (2-0). Met deze stand gingen beide ploegen richting de thee en was iedereen het er aan de zijlijn al wel over eens, dat Ouderkerk de betere ploeg was. Dat beeld werd in het begin van de 2e helft snel bevestigd. Joep kreeg op het middenveld de bal ingespeeld en met een leep lobje zette hij de snelle Jamie vrij richting de keeper, die de bal eenvoudig binnen kon lopen (3-0). De wedstrijd zat daarna in het slot. AFC wist amper nog tot serieuze gevaarlijk aanvallen te komen en waar nodig stond keeper Dax altijd op zijn post. Aanvallend maakte Ouderkerk ook geen hele grote vuist meer. De negende winst op rij was een feit. Kwalificatie voor de kampioenspoule van na de winterstop eveneens, maar nu we toch zo lekker bezig zijn, willen we ook graag winterkampioen worden. Volgende week winnen bij IJburg is derhalve de volgende opdracht. Het plezier en de kwaliteit straalt van dit leuke team af. Een team, dat al zolang samen over de velden struint, daar mag SV Ouderkerk best een beetje trots op zijn. Patrick