Sv Ouderkerk en Corona: Het is moeilijk!

Kunnen we zo wel open blijven
?

Afgelopen zondag was het dan eindelijk zover; de eerste oefenwedstrijden stonden op het programma. Na lange tijd eindelijk weer wat reuring op ons complex.

Helaas had Bloemendaal, i.v.m. corona-besmettingen in hun selectie, afgezegd maar het was toch nog gelukt een leuk programma op te zetten met wedstrijden van de Dames-1, ZO1 en 2 en de JO19-1.

Met inzet van vele vrijwilligers (heel veel dank daarvoor!!) waren kantine en terras corona-proof gemaakt en waren maatregelen getroffen om alles in goede banen te leiden. Ook heel erg spannend natuurlijk want hoe zou dat gaan met al die corona-beperkingen en -regels die van kracht zijn!? Het bestuur staat in nauw contact met de gemeente hierover dus er was veel vertrouwen op een goed verloop.

Als bestuur krijgen wij veel uiteenlopende reacties mbt de corona-aanpak; de één vindt het veel te ver gaan, de ander vindt dat we nog meer maatregelen zouden moeten treffen. Sommigen hebben het zelfs over het sluiten van de kantine, kleedkamers en/of het hele complex. Hoe moeilijk is het om daar een goede balans in te vinden en zonder al te veel risico’s te lopen toch weer op een verantwoorde wijze te kunnen voetballen en daarmee ook weer inkomsten te genereren voor de club!

Het werd een mooie voetbalzondag die helaas aan het eind werd opgeschrikt door de komst van 2 handhavers die, ondanks alle maatregelen en aanpassingen, de nodige op- en aanmerkingen hadden. Niet zozeer de maatregelen/aanpassingen zelf waren het probleem maar wel de uitvoering daarvan; mensen stonden in de kantine en op het terras en zaten te dicht op elkaar/niet op 1,5 meter.

Voor het komende weekeinde zullen we daar dus met elkaar aan moeten werken, want de handhavers zullen zeker terugkomen en we moeten met elkaar voorkomen dat zij zullen ingrijpen!

Dus; houd je aan de richtlijnen die zijn gecommuniceerd en op de borden in de kantine staan, breng vrijwilligers niet in verlegenheid en help te voorkomen dat we straks niet meer kunnen voetballen bij SV Ouderkerk!

Maar ook: heb je goede ideeën dat het anders moet of kan, meld het dan zodat we samen tot verbetering komen!

Veel dank voor jullie medewerking en tot langs de velden!

Met sportieve groet,

Cees de Wit

Voorzitter sv Ouderkerk

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab