SV OUDERKERK DELFT ONDERSPIT IN ZAANSTREEK

Advertentie

Gisterenavond strandde het mooie sv Ouderkerk Onder 23-avontuur in Koog aan de Zaan tegen KFC. Deze koploper in poule A1 van Stichting Jongsenioren Competitie startte bijzonder aanvallend tegen nummer twee sv Ouderkerk. Met afwisselend snel naar vorengericht combinatievoetbal en lange ballen op rappe vleugelspelers met veel diepgang werd sv Ouderkerk Onder 23 ver op eigen helft teruggedrongen. Dit gebeurde eigenlijk de gehele eerste 45 minuten. Het stokte bij KFC echter in de afronding. De trekker kon maar niet worden overgehaald. De KFC-coach sloeg zelfs zijn vuisten uit frustratie blauw tegen het dak van zijn dug-out. Dat was mede te danken aan de laatste linie van Blauwwit die op cruciale momenten een goed blok of overal een voetje tegen of tussen wisten te zetten. Zo kon goalie Dax de Wit op een paar spannende momenten na in behoorlijke rust probleemloos de nul vasthouden. Ouderkerk zette hier sluw countervoetbal tegenover. Uit ongeveer vijf tot zeven messcherpe uitvallen wist het team zelfs te scoren. En zo ging sv Ouderkerk met een toch wel verassende 0-1 voorsprong rusten.

Na de pauze eenzelfde spelbeeld met een enorm aandringend KFC; vooral over hun rechterflank. Inmiddels wakkerde de wind aan kort daarop vergezeld van intense regensluiers. Waar dit in de eerste helft niet gebeurde wist KFC in de barre weersomstandigheden de geboden ruimtes en kansen met windje mee nu wel te benutten en liep de ploeg uit naar een 3-1 voorsprong. Mede door slordig spel van sv Ouderkerk die ff een stief kwartier het spoor bijster waren. De laatste 15 minuten van de wedstrijd wist de ploeg van Guido Licastro en staf Danny Wagenmakers en Eddy Baars zich te herpakken met goed druk naar voren te zetten. Bij balverovering werd er weer goed gecombineerd c.q. op het juiste moment ingespeeld of de crosspas gegeven. Dat leidde zo’n 10 minuten voor tijd tot de aansluitingstreffer namens sv Ouderkerk. De wedstrijd was tot het eind spannend omdat er aan beide kanten goede kansen te noteren waren. Het bleef echter 3-2 waarmee KFC zich met stip titelkandidaat mag noemen. Toch kan Olympia Haarlem de ploeg nog inhalen op voorwaarde dat zij hun nog twee te spelen wedstrijden weten te winnen. Tot slot alle lof en complimenten aan alle spelers en trainer Guido & stafleden Danny en Eddy voor het uitstekend vertoonde voetbal dat sv Ouderkerk Onder 23 in deze JSC/Univé midweekcompetitie heeft laten zien. Dat smaakt naar meer dus op naar de deelname aan deze competitie komend seizoen!!!

Han van der Zwan