Slechte start competitie Ouderkerk

Advertentie
         

In alles was deze zondag een slechte start voor de selectie van Ouderkerk, eerst het verlies met 5-1 van Ouderkerk 2 tegen RKDES 2 en tot overmaat van ramp stond de  elftal begeleider van de zondag 1 met de kleding in de file richting Beverwijk.

Ruim 10 minuten later dan het geplande tijdstip kon Ouderkerk na een matige warming up aan de wedstrijd beginnen tegen een tegenstander die het vorige  seizoen nog in de tweede klasse speelde. Na 10 minuten was het de Kennemers die op voorsprong kwamen, na een verre ingooi in de 16 en het doorkoppen en intikken achter keeper de Jong. Ouderkerk kon weinig gevaar stichten voor het doel van de tegenstander, terwijl de verdediging van Ouderkerk het regelmatig zwaar te verduren had en matig onder de druk uit kwam.

Het was in de 43e minuut dat Daan Gerhels in de fout ging door de bal veel te zacht terug te spelen op zijn keeper waardoor een speler van de Kennemers de 2-0 op het bord kon zetten, Gerhels verklaarde na de wedstrijd  volledig door het ijs te zakken en was de trainer dankbaar dat hij hem in de rust in de kleedkamer had achtergelaten.

De tweede helft was het de Kennemers dat het meeste balbezit had, slechts sporadisch kon Ouderkerk wat betekenen, ook in de 62e minuut niet toen Tom van Rossum een goede aanval opzette, maar Couperus voor open doel naast schoot.

De Kennemers scoorden verder nog in de 73e en 84e minuut de 3-0 en 4-0, invaller Jay Day gaf in minuut 85 een knappe voorzet welke door de ook ingevallen Remy van Luijn fraai werd ingekopt om zo de eer te redden.

Ouderkerk speelde niet goed, het was onrustig en er werd slecht van achteruit opgebouwd. Passes kwamen slecht aan en duels werden verloren. Aankomende week zijn er twee trainingen waar de technische staf de boel goed op de rit moet zetten want aankomende zondag wachten voor het eerste en het tweede wederom zware tegenstanders.

Man van de wedstrijd was deze week keeper Rene de Jong.

Herman van Luijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *