Seizoen 2017/2018 start na de vakantie

Advertentie
         

De KNVB heeft samen met amateurclubs besloten dat het voetbalseizoen 2017-2018 drie weken later begint.

Later starten en langer doorspelen
In de praktijk betekent dat het voetbalseizoen op zaterdag 2 september van start gaat met de poulefase van de districtsbeker. Wellicht dat onze jeugd dan gewoon deel kan nemen aan de beker.

Vervolgens is het de bedoeling dat op 9 september en 16 september poulewedstrijden worden gespeeld. De competities gaan dan op 23 september beginnen. De KNVB verwacht dat er zo minder voetballers de start van de competitie hoeven te missen vanwege vakanties. Logischerwijze schuift het slot van de voetbalkalender op.

Nacompetitie
De laatste speelronde staat volgend seizoen gepland voor zaterdag 27 mei. Uiteraard heeft dat gevolgen voor de nacompetitie. De KNVB maakt later bekend hoe de nacompetitieregeling voor volgend seizoen er uit komt te zien. Het laatste is wel van belang voor het groot onderhoud, maar later volgt hier meer info over.

Flexibele winterstop
Opvallend detail in de plannen is ook de flexibele winterstop. Dit betekent in de praktijk dat er van 27 januari tot 4 maart zes weken wordt ingeruimd om vier duels te spelen. Verenigingen kunnen voor deze periode in onderling overleg bepalen of ze een wedstrijd naar een andere datum willen verplaatsen dan dat het wedstrijdschema voorschrijft.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *