Robert Kops

Vrijwilliger van de maand Robert Kops aan het woord

Robert Kops is 62 jaar en werkzaam als ULD Controller bij de KLM, in 2019 vier ik daar mijn 40-jarig jubileum.
Robert is inmiddels de trotse opa van een kleinzoon en heeft al jaren een lat relatie met Petra Straver.
Zoon Brian woont in Chicago en zijn dochter vertrekt binnen kort naar Australië.

Gevoetbald?
Ik heb in mijn jeugd gevoetbald bij DCG, ik ben in Amsterdam geboren vandaar. Ik zal een jaar of 14/15 geweest zijn toen ik werd geselecteerd om bij het Amsterdams jeugdelftal te komen voetballen, dat is natuurlijk een hele eer, dat zal ongeveer in 1970 zijn geweest. Toen ik 18 werd ben ik naar Rood-Wit overgestapt en heb daar 2 seizoenen bij de senioren gespeeld. Daarna had ik het wel gehad met voetbal en ben ik marathons gaan lopen o.a. in Amsterdam, New York en Eindhoven, mijn snelste tijd 2 uur 57 minuten, daar ben ik best wel een beetje trots op.

Naar Ouderkerk
In 1989 zijn we naar Ouderkerk verhuisd, ja en dan gaat je zoon voetballen bij NEA  en uiteraard word je dan leider. Zelf heb ik nog enkele jaren gevoetbald in de lagere elftallen en bij de veteranen. En van het één val je in het ander in de loop der jaren, je begint met een wedstrijdje fluiten en dan vragen ze of je in het jeugdbestuur wil komen. Tot op dit moment doe ik nog steeds de jeugd samen met Edwin de Haan, die wil ik wel even noemen, Edwin neemt heel veel papierwerk van mij uit handen en samen bestieren wij het hele jeugd gebeuren voor de zondag. Ik ben dan wedstrijdsecretaris. Sinds kort ben ik ook op de woensdagavond trainer van de JO17-6 de vroegere B6, erg leuk om te doen.

Foto

Dat Robert een druk baasje is blijkt uit  het feit, als we een afspraak willen maken voor een foto, er het nodige opzij gezet moet worden. Kijk, als je op zaterdag om 12:00 uur naar de club komt heb ik wel even tijd, eerst gaan we om 8.30 uur met 3 man, Edwin, Dirk Verheul en ik naar West Knollendam 30000 bloembollen halen, die gaan we dan met een heel team in 1500 zakjes doen. Vroeger deed Hans Leurs dat allemaal, nu sinds een jaar of 3 hebben wij dat overgenomen. Op één avond gaat de jeugd onder begeleiding langs de deuren om de bollen te verkopen, de opbrengst wordt besteed aan de hele jeugd, dan moet je denken aan b.v. cadeautjes voor sinterklaasfeest e.d.

Robert is bij het fluiten altijd verbaal aanwezig
Ha,Ha, ja hier moet ik wel om lachen, ik weet het natuurlijk ook wel hoor, kijk ik wil als ik een wedstrijd (vooral bij de jeugd ) fluit die 22 jongens wat meegeven, ik geef bijna nooit gele of rode kaarten, ik ga met die gasten in gesprek en wijs ze erop wat ze verkeerd doen, ik kan wel stellen dat het bij mij ook niet uit de hand loopt. Het is wel lachen hoor, ik heb geen horloge om dus loop ik in het veld met in mijn ene hand een mobiel en in mijn ander het fluitje, daar heb ik al heel wat commentaar op gehad, iedereen denkt dat ik tijdens de wedstrijd aan het bellen ben, leuk hè?

Wat kan beter bij s v Ouderkerk?
Niet zozeer bij de club, iedereen doet zijn stinkende best, bij mijn jeugdbestuursdiensten krijg ik van buitenstaanders die op ons complex komen zoveel complimenten dat alles zo goed geregeld is en dat het complex er zo mooi uit ziet alles tot in de puntjes verzorgd. Natuurlijk is niet alles koek en ei, waar ik mij erg aan stoor is de bemoeienis van ouders, wat betreft de opstelling, dan krijg je vragen van waarom staat mijn kind niet in de basis. Laten deze ouders eens bij zich zelf te raden gaan, trainers en leiders hebben het beste met ieder kind voor, ikzelf heb mij nooit bemoeid met de opstellingen of mijn zoon er nu wel of niet in stond.

Nog een punt waar ik mij wel aan erger: er zijn ook ouders die zetten hun kind af bij de club, komen nooit een wedstrijdje kijken en hebben totaal geen interesse in wat hun kind doet op het complex, wat denk je dat zo’n kind daar van vindt?

Wil graag nog:
Ja, ja, ik wil graag als ik uitgewerkt ben (duurt nog even) bij het selecte groepje onderhoud gebouwen en terreinen horen op maandagmorgen. Ik moet dan natuurlijk nog wel door de ballotage komen, lacht hij met zijn tanden bloot.

De volgende vrijwilliger van de maand door Robert gekozen is Wilma Koster.

Herman van Luijn