PABLO YARBASAN TRAINER SV OUDERKERK ZONDAG 2

Het bestuur en TC-selectievoetbal & O23 maken de benoeming bekend van Pablo Yarbasan (45) als trainer van SV Ouderkerk 2 met ingang van het komende seizoen 2020 – 2021. Pablo is een aangename open en toegankelijke persoon in de omgang met een geweldig voetbalverleden. Hij heeft als doelman een conduitestaat die hem van zijn 16e tot 23e voerde langs de BVO’s Emmen (talent) en Cambuur (reservegoalie achter Fred Grim). In zijn diensttijd was hij keeper van het Nederlands Militair Elftal en hij werd met dat team Europees Kampioen. Zijn werk bracht hem naar Amsterdam regio.

Voetbal was en is zijn passie. Het bracht hem als 1e keeper langs clubs als Omniworld, Turkyemspor, AFC, Ajax 1 zaterdag-amateurs en Abcoude. Vervolgens is hij bij Abcoude 2 jaar assistent-trainer geweest bij de selectie. Hij traint daarnaast ook jeugd en dat doet Pablo bij de Zeeburgia Voetbal Academy. Komend seizoen is hij trainer van Zeeburgia 13-1 dat via het jeugdtopvoetbal uitkomt in de landelijke divisie met diverse betaald voetbal clubs (BVO’s). Bovendien trainde hij tot zeer recent namens diverse BVO’s een twintigtal talenten extra buiten hun clubtrainingen om.

Pablo hecht als trainer veel waarde aan speldiscipline van spelers, het opleiden, spelers individueel en in teamverband beter maken (looplijnen, standaardsituaties oefenen) en heeft zich toegelegd op explosiviteit van spelers. Hij staat bekend om inspirerende, gevarieerde oefenstof. De nieuwe trainer is heel enthousiast over zijn toekomstig trainerschap bij sv Ouderkerk. Een club die hij via “Abcou” kent, prijst om de gezelligheid in de kantine en bovenal sportief perfect bij hem past om zijn trainerschap bij senioren in geleidelijkheid verder te ontwikkelen en uit te bouwen.

Wij kijken uit naar de start van een succesvolle samenwerking tussen club, spelers, begeleiders en de trainersstaf bij aanvang van de start en gedurende het komende seizoen en wensen Pablo naast een warm welkom natuurlijk veel sportief succes!

Namens de sv Ouderkerk Technische Commissie,
Han van der Zwan