Ouderkerk zondag 1 handhaaft zich in 3e klasse

Afgelopen zondag trok de Ouderkerkse karavaan de kop van Noord-Holland in richting Winkel voor de (hopelijk) laatste wedstrijd van het seizoen in de nacompetitie. Eerder werd gewonnen van Zaandijk en een minimaal gelijkspel was genoeg voor handhaving. Het werd voetballend een uitermate teleurstellende middag.

Om 14 uur werd afgetrapt op een zonnig en winderig complex in Winkel. Het was redelijk druk langs de kant, mede door de meegereisde supportersbus. Het “ouderwetse” grasveld was ook nu weer wennen voor Ouderkerk. Hoewel wij het slechter hebben getroffen, hobbelde de bal dit keer ook weer diverse malen alle kanten op. Na de eerste minuten afgetast te hebben, was het voor Ouderkerk in de 11e minuut al raak. Een fraaie voorzet van Mitchel Melissen werd terug gelegd door Tom van Rossum en belandde vervolgens fantastisch in de goal van Winkel, door een snoeiharde pegel van Desley Douglas. Een prima opening.

Wat vervolgens de rest van de wedstrijd bracht, valt niet veel goeds over te vermelden. Ouderkerk als team, maar ook individuele spelers, speelden ruim onder de maat. Verkeerde passes, terughoudend spel, vertraging en noem zo maar op valt in een enkele zin samen te vatten. Waar het matig spelende Winkel nauwelijks gevaar kon brengen, wist Ouderkerk de trekker wederom niet over te halen. In de laatste minuut voor rust was het een stuiterbal op doelman René de Jong het enige gevaar vanuit Winkel.

De tweede helft begon iets beter. Al in de 46e minuut was het de doorstomende Tom van Rossum die de bal op Sander Couperus gaf. Diezelfde Couperus speelde keeper Otjes van Winkel uit en tikte te slap in om de wedstrijd op slot te gooien. Door het makke spel van Ouderkerk was het gewoonweg wachten op de gelijkmaker. Die kwam dan ook in de 62e minuut, waar Bob La Croix van Winkel fraai de bal in de touwen schoot. Zoals zo vaak in deze competitie werd het weer onnodig spannend. Winkel rook bloed en de 2-1 was een paar keer voor handen.

In de 75e minuut vond nog een dubbele wissel plaats, de Dood en Kaashoek voor van Rossum en Couperus. Voor supporters werd het ook nog vreselijk spannend in de slotfase, waar uiteindelijk de minste wedstrijd van het seizoen werd afgesloten met een 1-1.

Positieve noot om mee te eindigen is dat Ouderkerk zich weet te handhaven in de 3e klasse. Er wacht een lange zomer tot in september om eens goed het seizoen te evalueren en beter beslagen ten ijs te komen in seizoen 2017-2018. Ouderkerk verdient beter!

Verslag: Mark van ’t Veer