Ouderkerk (Zon) verliest ongelukkig van Arsenal

Ouderkerk verliest ongelukkig van Arsenal

Na twee dramatische wedstrijden moest de ploeg van v/d Horst aantreden tegen Arsenal in Amsterdam.

De ranglijst bestaat uit een grote middenmoot met allen 11 punten, waaronder ook Ouderkerk en Arsenal. De intentie was dus om deze wedstrijd te winnen en de richting omhoog te vinden.

Trainer v/d Horst moest noodgedwongen door blessure’s van beide keepers een beroep doen op Remy van Luijn om het doel te verdedigen, wat voor de verdediging zichtbaar weer een vertrouwt gevoel van rust gaf. Wouter Roosjen kon gelukkig na enkele weken blessure weer in de basis beginnen. De trainer deed nog een omzetting met Andriessen in de verdediging en Douglas naar het midden.

Arsenal zette vanaf minuut 1 druk en probeerde snel te scoren, wat in de 25e minuut ook gebeurde toen een voorzet over rechts voor het doel ging en Andriessen ongelukkig de bal in eigen doel gleed. Ouderkerk speelde de eerste helft vooral op de eigen speelhelft en kwam sporadisch voor het doel van de tegenstander.

De tweede helft was van Ouderkerk zijde een stuk aantrekkelijker vooral omdat er meer de aanval werd gezocht, en meer op de helft van de tegenstander speelde. In de 68e minuut wisselde v/d Horst, Scholte en Couperus voor Kaashoek en Zeegers, om op zoek te gaan naar de gelijkmaker.

Ouderkerk nam risico’s en gooide daardoor achter de boel open, waar Arsenal gebruik van maakte in de 82e minuut, toen er weer een voorzet van de rechterkant simpel kon worden ingetikt. De 2-0 stond op het bord en met nog 8 minuten te spelen was de wedstrijd gelopen, ondanks dat Ouderkerk in de 90e minuut nog een penalty (Melissen) mocht verzilveren. Uiteindelijk was het Arsenal dat met de 3 punten winst kon stijgen op de ranglijst.

Toch heeft Ouderkerk het beter gedaan dan afgelopen weken, hoewel het nu op de derde plaats van onder staat zullen er ongetwijfeld punten gepakt gaan worden, de competitie is nog erg lang dus reden voor paniek is er zeker niet.

De terug keer van Roosjen in de basis werd beloond met de titel man van de wedstrijd aan Ouderkerk zijde, aankomende weekend geen voetbal wegens beker/inhaal dus voor v/d Horst de gelegenheid om enkele oefenwedstrijden te plannen en zondag 27 november speelt Ouderkerk thuis tegen Olympia Haarlem.

Herman van Luyn.