Ouderkerk zaterdag 2 promoveert

Het tweede elftal van de zaterdag is er in geslaagd om promotie af te dwingen naar de 2e klasse. Gisteren werd in de finale de Meern met 5-1 verslagen.
Na de overwinning in de halve finale afgelopen zaterdag stond gisteren de wedstrijd tegen de Meern op het programma. Op neutraal terrein, bij FC Breukelen, werd om 20:30 afgetrapt. Ouderkerk had in de eerste paar minuten de overhand en dat resulteerde in een snelle 1-0 voorsprong. Een snelle combinatie op het middenveld resulteerde in een goede steekbal van Michel Zeegers op Remy. Deze wist de uitgekomen keeper met een schitterende stift te verschalken. Daarna werd Ouderkerk slordig en liet het de tegenstander teveel komen. Het was dat de Meern zelf geen kansen wist te creƫren en het dus tot en met rust 1-0 bleef.
In de rust weinig veranderingen, Jeff nam de plek van Felix in op rechtsback. Ouderkerk begon de tweede helft prima en het was Rutger die met een trekstoot de bal langs de keeper wist te schuiven voor de 2-0. Niet vlak daarna deed de Meern wat terug. Een ietwat opportunistische poging van de linkshalf werd gedragen door de wind en plofte over keeper Patrick heen in de verre hoek. Daarna stelde Ouderkerk vrij snel orde op zaken en stelde de overwinning aardig veilig. Rutger tekende de 3-1 aan door 1-op-1 met de keeper koel te blijven en deze te omspelen. Jeroen mocht een paar minuten later vanaf de stip aanleggen voor de 4-1. Ook Remy wist zichzelf nog op het scorebord te krijgen, na enkele mislukte stiftjes, door de bal beheerst langs de keeper te spelen.
Na het eindsignaal volgde een klein feestje in de kleedkamer, waar Jeff zijn hassebassies rijkelijk liet vloeien.
Ouderkerk komt volgend seizoen dus uit in de 2e klasse en is daarmee in twee seizoenen tijd opgeklommen van de vierde naar de tweede klasse. Met een aantal nieuwe aanwinsten zijn we benieuwd waar de mannen volgend jaar eindigen.