Ouderkerk zaal 1 naar finale nacompetitie

Advertentie

Ouderkerk zaal 1 heeft zich geplaatst voor de finale van de nacompetitie voor promotie naar de 1e klasse. Na in de kwartfinale afgerekend te hebben met AC Amsterdam, moesten de Ouderkerkers het in de halve finale opnemen tegen 1e klasser ZVVO Sandow 2 uit Purmerend. De eerste wedstrijd werd gespeeld op vrijdag 25 mei en de blauw-witten zetten daar een belangrijke stap richting finale. Onder aanvoering van uitblinker Tom ‘Rossi’ van Rossum werd er met 15-7 gewonnen en leek de return een formaliteit.
Woensdag 30 mei reisden de Ouderkerkers af naar Purmerend voor deze return. Tot hun verbazing toverde de tegenstander maar liefst 7 (van de 8) andere spelers uit de hoge hoed. Het team van Sandow was kwalitatief vele malen beter dan de heren uit de 1e wedstrijd en Ouderkerk keek na een klein kwartier tegen een 4-1 achterstand aan. Ouderkerk wist dat het moest knokken om bij te blijven en stelde zich als doel om in de tweede helft (6-2 met rust) geconcentreerd te blijven spelen en zoveel mogelijk tegen te houden. De uitbraken van de bezoekers waren spaarzaam, maar Remy van Luyn stond weer ouderwets te keepen en was de tweede helft nagenoeg onpasseerbaar. De mannen van SVO bleven op de been en ‘wonnen’ de tweede helft met 4-3, wat resulteerde in een 9-6 eindstand, en daarmee dus een ticket voor de finale.
Grote smet op de wedstrijd was het uitvallen van Tom van Rossum. De technische aanvaller leek zich te verstappen op de voet van een tegenstander en moest met een dikke enkel richting het ziekenhuis. Daar werd geconstateerd dat er geen breuk was, maar wel gevreesd voor beschadiging van de banden en dus een landurig herstel.
De finale wordt gespeeld op vrijdag 8 juni in Sporthal de Beuk in Purmerend. Tegenstander daarin is KDO, aanvang van de wedstrijd is 19:30.
De mannen zouden het natuurlijk mooi vinden als er supporters richting Purmerend komen. Het zou een unieke prestatie zijn als er promotie richting de 1e klasse wordt afgedwongen.